Nieuws - 19 december 2019   19:11 ARVA verrijkt z’n team met freerider Paul de Groot

Door:

De kogel is door de kerk, ze hebben elkaar het ja-woord gegeven en de witte rook is ook uit de schoorsteen gekomen. Hoe je het ook wilt noemen, freerider Paul de Groot & safety specialist ARVA zijn een samenwerking gestart en dus werd het tijd dat we even met beide partijen gingen bellen voor de ins en outs!

Want je melden dat ARVA en Paul de Groot voortaan samen door het leven gaan is leuk, maar daar heb je eigenlijk nog niet echt veel aan. Hoe Paul de Groot en ARVA erover denken, dat dan weer wel!

Daarom belden we de Amsterdamse Paul de Groot, die op het moment van spreken net klaar was met z’n curling training en op de pond stond te wachten. “Ik ben echt heel blij dat ik met ARVA ga samenwerken”, steekt Paul de Groot van wal. “Ik wist dat ze mooi spul hadden, maar als je je dan gaat verdiepen, je krijgt een clinic… Kijk, je komt er pas echt achter wat zo’n merk kan als je het in je handen hebt. Ik was dan ook blij verrast en de techniek erin spreekt me ook aan. Het is een ander systeem dan andere, het is erg functioneel en de gedachte erachter is gewoon heel goed, maar uiteindelijk moet het wel gewoon z’n werk doen natuurlijk.”

Overigens is het niet alleen de techniek achter ARVA die Paul de Groot enthousiast maakte. Ook de feeling en het verhaal erachter zorgde ervoor dat de freerider overstag ging. “Het feit dat het een familiebedrijf is waarbij je alles in één hebt geeft me een goed gevoel. Je hoeft dus geen concessies te doen en op het gebied van safety vind ik dat zeker belangrijk”, vertelt Paul de Groot, die met de spullen van ARVA gaat werken. “Ik ga inderdaad wel het een en ander van ze gebruiken. De EVO5 lawinepieper, de AXE lawineschep, de Probe PRO 310 lawinesonde, maar ook de Explorer Lite First Aid Kit bijvoorbeeld. Dit vergeten mensen nog wel eens om bij zich te hebben. En uiteraard de Reactor 40+ Airbag rugzak. De afgelopen periode bevestigt nog maar eens dat het aspect safety echt bovenaan ieder z’n checklist moet staan. Verder ga ik zelf steeds verder van de bewoonde wereld skiën, dus ook dan is safety des te belangrijker”, doelt Paul op z’n trip naar Alaska, die hij laatst heeft gemaakt.

ARVA

Foto: Loïc Isliker

Ook ARVA vertegenwoordiger Erik Hardick ziet de samenwerking met Paul de Groot rooskleurig in. “Mooie aanwinst he?” glundert Hardick. “Ik ken Paul al langer en ik moest meteen aan ‘m denken, want Paul is zeker iemand die iets kan betekenen voor ARVA. Als merk werk je namelijk het liefste samen met de beste in de branche en daar is Paul in Nederland er eentje van. Als je alleen al kijkt wat hij neerzet op freeride gebied dan kunnen we bij ARVA niets anders dan blij zijn dat hij bij ons team is gekomen.“

ARVA is druk bezig om in de BeNeLux meer naamsbekendheid te krijgen en een naam als Paul de Groot aan je binden is daar een actie van, maar ook de clinics die door het land heen worden gegeven zijn onderdeel van het plan. Dit gebeurt veelal op locatie in de winkels, maar ook in SnowWorld Zoetermeer zou Hardick graag laten zien wat ARVA allemaal kan. “We zijn druk bezig om meer zichtbaar te zijn dan de jaren ervoor. Ik denk ook wel dat dat nodig is, want ARVA geniet in de BeNeLux nog niet een gehele bekendheid. Het is een frans bedrijf en in Frankrijk erg bekend, maar dat blijft binnen de landsgrenzen. Daar willen we nu verandering in aanbrengen, want we kunnen echt een totaalpakket aanbieden.”

En toen we Hardick toch al aan de telefoon hadden, vroegen we nog even om een tipje van de sluier voor de winter van 2020/2021. “Het team is klein, dus we zijn in staat om snel te schakelen en er kan dus erg snel met feedback gewerkt worden. Je hoeft bij ons niet door meerdere lagen in het bedrijf. De lijntjes zijn wat korter, we zitten dicht op de markt en dat maakt het merk ook zo mooi. We hebben de lichtste en de kleinste pieper ter wereld en er komt weer een nieuwe pieper die rond de 300 euro gaat zitten en waar alles op en aan zit. Verder zit er een mooie verandering aan te komen rondom de Reactor.”

Al met al dus genoeg actie in de tent rondom ARVA en Paul de Groot en het is wachten op de content die er samen geschoten gaat worden. Wordt uiteraard vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Waar bijna ieder land de skigebieden inmiddels gesloten heeft, is er nog one last country standing: Zweden heeft nog een paar skigebieden geopend en ze zouden zonder al te grote problemen open kunnen blijven! Update: Ook Zweden gooit de skigebieden dicht.  Lees Meer…

Meer Nieuws