Nieuws - 20 februari 2018   20:14 Aspen deelt flinke boetes uit voor betreden afgesloten pistes

Door:

Even onder het koord door duiken om verse ongerepte poeder op te zoeken? Dat kunnen fouten zijn die je heel duur komen te staan. In Aspen delen ze nu zelfs flinke boetes uit wanneer je het doet! 

Afdalingen die afgesloten zijn, zijn ook écht niet voor niets afgesloten! Dit werd afgelopen week al een keer pijnlijk duidelijk in Frankrijk en in de VS zijn ze keihard. Gesloten piste op? Boete in je zak!

Afgelopen vrijdag werden vier skiërs betrapt in het Amerikaanse Aspen toen ze onder een koord door klommen om een gesloten afdaling te bereiken, iets dat in de Verenigde Staten absoluut verboden is. In Europa werken die regels iets anders, maar daar in de VS zijn ze keihard. Nadat ze betrapt werden door de pistedienst kregen ze een dikke bekeuring van $250 per persoon te pakken én de skipassen werden ingenomen. Die skipassen zijn in Aspen ook alles behalve goedkoop, dus al met al is het best een duur geintje!

De pistedienst betrapte de skiërs overigens toen ze bezig waren met het afzetten van lawines in het afgesloten gebied, om ervoor te zorgen dat het op een later moment weer veilig open zou kunnen gaan.

Een maand geleden was de boete nog $150, maar de gemeenteraad heeft besloten om deze te verhogen omdat het een aardig zware overtreding is. Niet alleen brengen ze zichzelf in gevaar, de reddingswerkers die ingeschakeld moeten worden moeten zichzelf ook nog eens in gevaar gaan brengen om de mensen weer te redden. Daarom verliezen de skiërs ook de skipassen en voor twee van de vier skiërs gat dit een hele dure worden, aangezien ze seizoenskaarten hebben. Oftewel, blijf gewoon aan de goede kant van het koordje!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws