Nieuws - 12 maart 2019   19:07 Aspen maakt lawine van ‘historisch groot formaat’ mee

Door:

Een massive lawine? Die hebben ze daar wel gehad in Amerika. In Aspen hebben ze het nu over een lawine van historische proporties! 

En hoe groot is zo’n historische lawine? Nou, wat dacht je van dik anderhalve kilometer breed? Een paar dagen geleden is deze massive sneeuwmassa los gekomen en voor Aspen zat de schrik er goed in.

De lawine liep van de Highlands Ridge en kwam zomaar ineens los. “Niet zomaar een pad of twee vanaf de top. Ongeveer alles vanaf de Five Fingers tot de K Chutes. Alles kwam los. De volledige Five Fingers kwam naar beneden. De lawine liep het volledige pad door en kwam in het dal tot stilstand”, aldus het lawine informatiecentrum van Colorado.

Om je een beetje een beeld te geven van de gigantische kracht, duizenden bomen zijn omver getrokken door deze bizarre sneeuwmassa en het ging zelfs zo ver dat de lawine aan de andere kant van het dal tientallen meters naar boven is blijven rollen en zelfs daar nog bomen omver heeft weten te trekken.

Er stond slechts één gebouw in het pad van de lawine, dit was een onbewoonde hut die bovendien verstevigd was. Toch heeft die hut behoorlijke schade opgelopen.

Geen slachtoffers

Wonder boven wonder zijn er geen slachtoffers gevallen door deze zware lawine. Dit gedeelte van het gebied was gesloten ten tijde van de lawine, waardoor er ook geen wintersporters in de buurt waren.

Colorado heeft het overigens erg zwaar door de recente sneeuwval, het lawinegevaar is flink gestegen en er komen spontaan gigantische sneeuwmassa’s los.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws