Nieuws - 25 december 2015   10:30 Aspen: ‘Skiërs op brede ski’s zijn hufters!’

Door:

Ski’s zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te krijgen en die brede poederbakken hebben toch wel iets magisch! Maar ja, op de piste werken die dingen niet echt geweldig en in het Amerikaanse Aspen pakken ze dit nogal hoog op. Volgens de locals zijn skiërs op brede latten dé nieuwe hufters op de piste! 

Vroegâh was deze titel weggelegd voor de snowboarders. Wat er ook aan de hand was, het lag op de een of andere manier wel aan een snowboarder! IJzige stukken? Snowboarders. Hobbels op de piste? Snowboarders. Geen sneeuw? Allemaal de schuld van die f*cking snowboarders! Tegenwoordig is de snowboard haat heel wat verminderd en dat betekent maar één ding: er moet gezocht worden naar een nieuw zwart schaap om over te bitchen!

In het Amerikaanse Aspen hebben ze die in ieder geval gevonden, daar hebben ze namelijk de jacht geopend op skiërs met brede freeride latten die gemaakt zijn voor de poedersneeuw. Heerlijk in de backcountry, maar op de piste zijn die krengen toch wat lastig een bocht rond te krijgen. Volgens de locals in Aspen knallen deze skiërs daarom vol gas naar beneden zonder bochten te maken en uiteraard pakken ze dan behoorlijk wat snelheid. En als ze in Amerikaanse skigebieden ergens een hekel aan hebben dan zijn het wintersporters die een beetje snelheid maken!

De klachten van de met name oudere wintersporters op deze skiërs stapelen zich op. Men is bang dat ze een keer een skiër koppen en het zorgt voor scheve gezichten wanneer je met een setje poederbakken klaar staat in de skilift. In Aspen hebben ze het over ‘kinderen met brede ski’s die geen bochten kunnen maken en dus recht naar beneden gaan’ en uiteraard luisteren ze muziek, wat volgens de critici voor nog meer gevaar zorgt.

Het resultaat van deze skiër haat is dat veel pistes in Aspen nu vol staan met ‘No-straightlining’ vlaggen, oftewel ‘hier mag je niet rechtdoor gaan’. En ja, dan moet je net in Amerika zitten, waar de ski-patrol maar wat graag bonnetjes uit deelt en skipassen inneemt wanneer je dit soort vlaggen negeert op de piste. Volgens de locals ligt de oorzaak ook voor een groot deel bij de preparatie van de pistes. Tegenwoordig wordt ieder stukje sneeuw glad getrokken terwijl vroeger in de goede oude tijd (en snowboarders nog de hufters waren) de pistes vol lagen met flinke hobbels die maar een paar keer per jaar weggehaald werden. Zie op zulke hobbels maar eens een flinke snelheid te halen! Skiërs op brede latten worden extra scherp in de gaten gehouden en de (oudere) locals steken al direct hun neus op wanneer je met een ietwat breder setje ski’s klaar staat voor de lift.

Tja, ze hebben wel een punt dat belachelijk hoge snelheden gevaarlijk kunnen zijn, maar om de skiërs op brede latten nu neer te gaan zetten als dé pistehufter, dat slaat natuurlijk ook nergens op. Wat denk jij? Hebben ze het daar in Aspen bij het rechte eind, of is het weer gemekker?

Bron:

Foto: Teton Gravity Research / David Stubbs

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws