Nieuws - 15 november 2021   20:31 Aspen Snowmass verhoogt minimumloon met grote investering

Door:

Een flinke investeringsronde in Aspen Snowmass gaat de medewerkers goed nieuws brengen. Het minimumloon gaat omhoog! 

Skico, het moederbedrijf van Aspen Snowmass in het Amerikaanse Colorado, heeft aangekondigd dat ze $3 miljoen gaan investeren voordat het gebied volledig open gaat dit seizoen. Deze keer niet in nieuwe apparatuur in de sneeuw, maar in de medewerkers!

De laatste maanden is er in de Verenigde Staten al veel te doen rondom het minimumloon in verschillende Staten en in Colorado was dat $12,32 per uur, met een stijging naar $12,56 per uur vanaf 1 januari. Veel skigebieden zitten daar al boven en het gemiddelde minimumsalaris in de skigebieden ligt op $15 per uur, maar Aspen Snowmass wil nog een stapje verder gaan.

Ze hebben aangekondigd dat ze nu gaan stijgen tot een bedrag van $17 per uur, waardoor ze flink boven het gemiddelde uitkomen. Voor de medewerkers met een vast salaris gaat er ook iets veranderen, het jaarsalaris stijgt naar een minimum van $50.000, al hebben ze niet bekend gemaakt wat het voorheen was.

Hoewel meer salaris altijd welkom is, is het nog maar de vraag of de seizoenswerkers er daadwerkelijk netto op vooruit zullen gaan. In Aspen hebben ze een groot probleem om voldoende accommodaties te vinden voor de medewerkers en daarom hebben ze al een subsidie programma opgestart om huiseigenaren hun woningen te huur aan te bieden voor een fatsoenlijke prijs, omdat ze anders de medewerkers geen plek kunnen geven. En ja, schaarste op de markt betekent een flinke prijsverhoging!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws