Nieuws - 31 juli 2020   16:52 Aspen: ‘Wintersport in 2020/2021 wordt een oldschool ervaring’

Door:

Wanneer de liften straks na de bloedhitte van de zomer weer open kunnen gaan hangt er een heel groot vraagteken boven. Aspen denkt in ieder geval dat het allemaal door gaat en dat het verrassend ‘oldschool’ aan gaat voelen! 

Ieder skigebied is zoekend naar een manier om de boel normaal te kunnen laten draaien en vrijwel niemand weet nog hoe dat eruit gaat zien. Dat er iets zal moeten veranderen is wel duidelijk, maar hoe? Dat moet allemaal nog blijken. In de Verenigde Staten is die vraag misschien nog wel groter dan hier in Europa, aangezien het daar niet bepaald goed gaat met het indammen van het virus.

Een van de grootste skigebieden, Aspen, verwacht in ieder geval dat ze komende winter gewoon open kunnen gaan, al zal de ervaring wel anders zijn dan wat de meesten hiervan verwachten. Aspen Skiing Co. CEO Mike Kaplan heeft een brief gestuurd naar de houders van een seizoenskaart, waarin hij aan heeft gegeven wat de verwachting is van komend seizoen.

Irritant en oldschool

Kaplan kaart in deze brief aan dat sommige maatregelen die nageleefd zullen moeten worden als irritant ervaren kunnen worden, zoals het limiteren van het aantal mensen in het skigebied, minder mensen in de stoeltjesliften en gondels, waardoor wachttijden op kunnen lopen.

Toch zit er een lichtpuntje aan. “Dit opent deuren naar een meer oldschool ervaring”, aldus Kaplan. “Het zal veel minder druk zijn, met minder ruis, minder herrie en minder afleidingen. Dit geeft het wintersportgevoel meer betekenis.” Kaplan heeft ook aangegeven dat ze samen met de autoriteiten zullen kijken wat er mogelijk is en dat ze een team paraat hebben staan om direct te anticiperen op veranderingen in de situatie.

“We zullen alleen maar terug gaan naar business as usual wanneer we het groene licht krijgen van de autoriteiten in de wetenschap en gezondheidszorg. Tot die tijd blijven we serieus en doortastend werken om iedereen veilig te houden. We moeten met zijn allen verantwoording dragen voor de veiligheid, net als tijdens het skiën zelf. We blijven zo lang mogelijk open, zolang de sneeuw het toelaat.”

Volgens Kaplan kan komend seizoen dus meer een jaren ’80 vibe hebben dan de welbekende drukte waar we de afgelopen jaren aan gewend geraakt zijn. Minder mensen, minder feesten en dergelijke randzaken, en daardoor juist meer skiën en boarden. Of dit een ‘authentiekere’ ervaring is zoals hij zelf stelt, daar valt over te discussiëren. Maar eerlijk? Een rustiger skigebied kan ook best wel lekker zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws