Nieuws - 25 januari 2019   18:40 Atomic brengt de achterinstap skischoen weer op de markt

Door:

Revolutionair! Innovatief! Wereldschokkend! Tenminste, als we Atomic mogen geloven. Klaar om terug te gaan naar de jaren ’80? De achterinstap keert namelijk terug! 

Bel je moeder, je vader, je opa én je oma. Het is zover, de achterinstap, waar sommigen nog steeds bij zweren, keert namelijk weer terug in de winkelschappen. Voor de één de meest geweldige zet ever, voor de ander een gevalletje pure hel waarvan we eindelijk verlost zouden zijn. Guess again! Atomic heeft alvast een previewtje online gegooid van de producten die ze aankomend jaar gaan introduceren en daar hoort dus ook de nieuwe Savor skischoen bij. Oftewel, een skischoen met achterinstap!

Dikke kans dat je ouders hier jaren geleden op gestaan hebben. De achterinstap is een skischoen waarbij de achterste helft van de schaal open gezet kan worden, om je skischoenen makkelijker aan- en uit te trekken. Met de leus ‘Skiing Made Easy’ kopt Atomic de nieuwe Savor lijn in en hiermee gaan ze dus in feite terug naar hoe het vroegâh al was.

Schnallen

Het grote verschil zit ‘m in de schnallen van de skischoen. Een traditionele skischoen heeft ze bij de tenen, de wreef en dan één of twee bij je schenen. Alles om je voet zo stabiel mogelijk vast te zetten in je skischoen zodat je niet gaat schuiven. De Savor lijn werkt met één grote schnall aan de bovenkant van je skischoen. Het idee hiervan is dat de voorkant al massief is en dus niet verder aangetrokken hoeft te worden. Door bootfitting wordt ‘ie op maakt gemaakt voor je voet zodat je niet kan gaan schuiven en geen knelpunten heeft en de rest? Die zet je dan vast met die ene schnall aan de bovenkant.

De achterkant van de schaal zit dus aan een scharnier, die vervolgens naar achteren klapt. Dit om het in- en uitstappen zo makkelijk mogelijk te maken. Atomic zet daarmee ook heel duidelijk in een specifieke doelgroep: degene die een traditionele skischoen te moeilijk vind om aan te trekken. Om die reden ga je de Savor lijn ook niet aantreffen in high-performance varianten die bijvoorbeeld een flex van 130 hebben. De modellen die ze in de intro laten zien beschikken over een flex van 90 voor het vrouwenmodel en een flex van 110 voor de mannelijke variant.

Pompzone

Om er toch voor te kunnen zorgen dat de schoen wat beter komt te zitten dan standaard, heeft Atomic een zogenaamde ‘pompzone’ gemaakt voor het gedeelte boven de wreef van je voet. Aan de bovenkant zit een soort luchtpomp zoals die ook wel gebruikt wordt voor verschillende skihelmen en hiermee pomp je een luchtzakje op, waardoor je net iets meer druk op je voet kan krijgen.

Modellen

Zoals gezegd heeft Atomic nu eerst een zwart model voor mannen met een flex van 110 gepresenteerd en een witte voor vrouwen met een flex van 90, maar vertrouw erop dat er nog meer modellen gaan komen. De achterinstap was vroeger zo immens populair, dat Atomic hiermee wel eens goud in handen kan hebben en de verwachting is dan ook dat er ook in de lagere flexwaardes, die doorgaans sowieso meer geschikt zijn voor de recreatieve skiërs, gebruik van gemaakt gaat worden.

Atomic Savor Boot 19/20

And here's the new Savor Boot for 19/20. A boot that's so easy to get on, so comfortable to walk in, and so nice to ski, you'll never want to take them off. #weareskiingTo get all information on the new Savor Concept make sure to watch http://bit.ly/SavorConcept

Geplaatst door ATOMIC SKIING op Vrijdag 25 januari 2019

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws