Nieuws - 11 september 2018   16:16 Atomic, Salomon, Armada en Arc’Teryx straks in Chinese handen?

Door:

Bijzonder nieuws uit wintersportland. Een van de grootste spelers op de markt kan namelijk in korte tijd van eigenaar gaan wisselen. Een Chinese firma heeft interesse in het kopen van Amer Sports! 

Wanneer Amer Sports je niet zo heel veel zegt, dan snappen we dat. Het is namelijk geen merk dat je aan alle kanten tegen komt! Het Finse bedrijf is echter de eigenaar van een hele grote hoeveelheid merken, waaronder de wintersportmerken Atomic, Armada, Salomon en Arc’Teryx. Verder houden ze zich nog bezig met merken als Wilson en Mavic, maar die doen niks in de wintersport.

China

Anyway, een Chinees bedrijf zou serieuze interesse hebben in een overname van heel Amer Sports. Anta Sports, zoals het Chinese bedrijf heet, zou daarvoor ook aardig in de portemonnee willen graaien. Hoewel het merk Anta Sports nog niet bepaald bekend is in de westerse wereld, zijn ze wel aardig aan de weg aan het timmeren met sponsorships en dan vooral bij basketbal, running en boksen.

Volgens de geruchten zou Anta Sports ongeveer 4 miljard euro over hebben voor deze overname en daarmee het hele portfolio van Amer Sports overnemen. Verdere details zijn nog niet bekend, aangezien het alleen nog zou gaan om ‘verkennende gesprekken’.

Aandelen

Zodra het nieuws bekend werd, schoot het aandeel van Amer Sports op de beurs wel direct omhoog met ongeveer 12 procent. Amer Sports zelf zou volgens de Oostenrijkse pers welwillend naar een dergelijke overname kijken, al moet er nog een hoop geregeld worden voordat het zo ver zou kunnen zijn. 90% van de huidige aandeelhouders van Amer Sports zouden akkoord moeten geven voordat het door zou kunnen gaan.

Wat zo’n overname gaat betekenen voor de verschillende merken is nog niet duidelijk. In de huidige situatie werken alle merken als losse ‘dochterbedrijven’ onder de Amer vlag en het merk Armada is bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden ingelijfd.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws