Nieuws - 29 december 2017   16:21 Autobahn naar Oostenrijk uren dicht door sneeuwval

Door:

De Duitse A8, wie kent ‘m niet? Als je richting Oostenrijk gaat is de kans groot dat je in ieder geval een deel van deze Autobahn af moet leggen. De sneeuwchaos was hier helemaal compleet, de Duitsers hebben ‘m af moeten sluiten! 

Het is een van de belangrijkste verbindingswegen tussen Duitsland en Oostenrijk en wanneer je deze dicht moet gooien in een van de drukste weken van het jaar, dan is de shit serieus aan. De sneeuwval was zo erg dat voertuigen sommige hellingen niet meer op konden en dat zorgde natuurlijk voor gigantische files. Er was geen andere keuze dan de hele snelweg af te sluiten!

Blijkbaar zaten er nog heel wat auto’s en vrachtwagens tussen die zomerbanden gemonteerd hadden, iets wat eigenlijk verboden is in Duitsland en Oostenrijk tijdens de winterperiode. De files begonnen rond 17.30 uur en tegen 21.00 uur werd de weg afgesloten, waarop het verkeer over regionale wegen werd gestuurd waar de files uiteindelijk alleen maar groter werden.

Geen discipline

De Duitse politie had in een verklaring geen goed woord over voor enkele weggebruikers, die ‘ongedisciplineerd het werk moeilijk hebben gemaakt’. Door via de vluchtstrook te gaan rijden en proberen te zigzaggen tussen stilstaande auto’s werd het schoonmaakwerk alleen maar moeilijker gemaakt en sneeuwschuivers konden daardoor lange tijd niet komen waar ze moesten komen.

Het Rode Kruis was in ieder geval aanwezig om koffie en thee uit te delen, samen met iets te eten zodat de gestrande reizigers in ieder geval iets binnen konden krijgen. Ook was de Duitse brandweer aanwezig met extra brandstof, al bleek dit achteraf niet nodig te zijn.

Pas rond de klok van 1.30 uur ‘s nachts was de weg enigszins vrij en kon de omleiding weggehaald worden. Veel mensen hebben dus de hele avond vast gestaan op de snelweg. Het is niet bekend of er ook bekeuringen uit zijn gedeeld voor het gebruik van zomerbanden door de autogebruikers, aangezien dit wel verboden is en juist in dergelijke situaties kan de Duitse politie aardige prenten uitdelen.

De komende dagen lijkt het in ieder geval mee te vallen qua sneeuw in Duitsland en Oostenrijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat je straks op de heen- of terugweg muur en muur vast komt te staan. Althans, niet meer dan normaal in deze periode!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws