Nieuws - 5 december 2017   16:52 Automatische vignetcontrole Oostenrijk een ‘groot succes’

Door:

Lekker over de Oostenrijkse snelweg blaffen met je wagen zonder zo’n plakkertje aan je raam te hangen? Misschien denk je ermee weg te komen, maar die boete komt gewoon binnen! 

Vroegâh kon je nog wel een keertje mazzel hebben als je ‘vergeten’ was om een vignet op je autoruit te plakken, omdat de Oostenrijkse Polizei je zelf aan de kant moest zetten om een bonnetje te schrijven. Ondanks het feit dat ze met sommige technische dingen daar in Oostenrijk nog steeds in de middeleeuwen leven, hebben ze toch een paar technische snufjes door weten te voeren. Automatische herkenning van het vignet is er een van en die zorgt voor veel meer boetes.

De afgelopen vijf jaar is dit zelf gestegen met 75% tot dik 8.500 boetes per jaar. Als je kijkt naar de hoeveelheid gebruikers van de Oostenrijkse A- en S-wegen dan valt dit eigenlijk nog best wel mee. De Oostenrijkers zijn in ieder geval blij met het automatische detectiesysteem, aangezien ze aardig wat inkomen ermee weten te genereren. Boetes voor het rijden zonder vignet lopen op tot zo’n 300 euro en dat is een aardig duur geintje wanneer je het vergelijkt met een los vignet!

Dit jaar gaan ze in Oostenrijk overigens nog een stukje verder met de technische snufjes rondom het vignet, door een digitale versie te introduceren. Geen plakkertjes meer op de ruit, gewoon ergens online je vignet kopen die je aan je kenteken koppelt in een grote database. De automatische vignet controle is de afgelopen jaren op deze functionaliteit voorbereid en deze winter is het voor het eerst daadwerkelijk functioneel. Nu nog hopen dat er geen technische fouten in komen waardoor je alsnog een boete thuis krijgt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws