Nieuws - 10 november 2016   20:10 Babs Barnhoorn pakt dubbel, volledig Nederlands heren podium bij Europa Cup Dag 2

Door:

Ook de tweede Europa Cup wedstrijd is verreden en deze editie zou een Nederlands feestje XL gaan worden. Niet alleen wist Babs Barnhoorn zichzelf namelijk richting de hoogste trede van het podium te stunten, ook bij de heren was er wederom een Nederlander die de overwinning op wist te eisen. Sterker nog, het hele podium stond vol met Nederlandse snowboarders!

Met de eerste Europa Cup in SnowWorld Landgraaf nog vers in het geheugen mochten de deelnemers zich de volgende dag alweer melden voor de tweede wedstrijd. Het moge duidelijk zijn dat alle ogen op Babs Barnhoorn en Erik Bastiaansen waren gericht, maar wat betreft de namen van de winnaars zat er een verandering in. Nu zijn het namelijk Babs Barnhoorn en Max de Vries die er met de hoofdprijs vandoor zijn gegaan!

Ja we kunnen best stellen dat ook de tweede wedstrijd in SnowWorld Landgraaf een hele spannende was! Verder was er niet voor iedereen een goed resultaat weggelegd, maar al met al bleek het een dag te worden die zeker voor de Nederlanders als ‘zeer geslaagd’ de boeken in mag. Bewapend met een livestream werd de dag begonnen en het eindigde met maar liefst vier (!) Nederlanders die richting het podium mochten afreizen!

Zo ook bij Babs Barnhoorn waarbij de koek blijkbaar nog lang niet op was. Zij wist zichzelf in de finale wederom richting de overwinning te snowboarden. “Ja ik ben echt super blij dat het is gelukt. Het was best spannend! Ik landde m’n eerste run namelijk op de schans niet goed, maar bij de rails ging het eigenlijk juist wel lekker. Hierdoor kon ik die mindere nog verbeteren en dat pakte super goed uit. Ik wilde misschien een iets moeilijkere run doen, maar aangezien ik in de eerste run viel ging ik dus maar voor het vertrouwde,” blikt ze terug op haar Cab 540 Indy en Backside 360 Mute op de kickers, gevolgd door een Frontside 270, Fronside Boardslide en een Frontside Blunt 270 op de rails.

Europa Cup

“Het is echt leuk zo’n wedstrijd in Nederland. Ik snowboard normaal gesproken in Zoetermeer, maar hier ben ik natuurlijk ook bekend. We hebben hier al zo vaak gesnowboard én in eigen land én indoor, die ervaring neem je natuurlijk mee,” zegt Babs Barnhoorn, die het aankomende seizoen een stapje hogerop gaat. “Ik ga voor het eerst World Cups rijden en dat is echt een hogere stap. Hopelijk gaat me dat goed af en ik ben benieuwd hoe dat allemaal is. We gaan eerst naar Stubai en in december ga ik naar Copper voor m’n eerste big air world cup.” In de finale wist Babs Nadja Flemming en Lucie Silvestre achter zich te houden waardoor zij dé winnares van het weekend was.

Europa Cup

Bij de heren was het dit keer niet Erik Bastiaansen, maar Max de Vries die zich winnaar van de tweede Europa Cup wedstrijd mag noemen. “Ik had van te voren wel gehoopt om podium te rijden en ik ben zeker blij dat het zo uitpakt. Als ik kijk naar gisteren deed ik eigenlijk niet veel anders, maar lukte het dit keer gewoon! Het was in de finale echt spannend en iedereen had een mogelijkheid om te winnen. Gisteren ging het wat minder, vandaag kon het niet beter,” doelt Max de Vries op zijn Cab 900 Melon en Backside 900 Mute op de kickers gevolgd door een Cab 270 in to Frontside Blunt 270 out, Frontside Blunt naar Backside Blunt to 270 out en een Switch Frontside Blunt 270 out op de rails, die ook meteen even vooruit kijkt richting het aankomende seizoen. “Nu is het tijd om World Cups te gaan rijden. Het niveau ligt daar natuurlijk nogal hoog dus we moeten goed ons best doen! Ik zie wel kansen bij deze wedstrijden, maar we gaan het gewoon zien.”

Europa Cup

Niek van der Velden viste net naast de overwinning, maar o.a. zijn Cab 180 in to Frontside Blunt 270 gevolgd door een Switch Backside 180 in op de rails waren genoeg voor een tweede plek. Hierdoor keek het talent uit Nispen met twee keer een tweede plek in twee dagen toch tevreden terug. “Ja dit is wel lekker constant. Ik had m’n rail run nog wel iets beter kunnen doen, maar ik ben hartstikke blij en trots met deze plek. Het is een erg goed begin van het wedstrijdseizoen en nu is het hopen dat het zo goed kan blijven gaan. Ik ga er in ieder geval zeker m’n best voor doen en ik heb zin in Zuid-Korea wat ook een erg gave uitdaging is!” Aldus een erg gemotiveerde Niek van der Velden.

De derde plaats op het podium was weggelegd voor wederom een Nederlander en die luisterde naar Rakim Foy. Met gisteren een vierde plaats en vandaag, door onder andere een Frontside 720 Melon en Backside 900 Mute op de kickers, een podium was Foy dan ook zeer te spreken. “Ik heb goed m’n best gedaan en ik ben hier erg blij mee. M’n runs waren vandaag cleaner dan gisteren en nu het voelde ook gewoon goed. Het enige wat het een beetje spannend maakte was dat ik m’n run opnieuw moest doen. De eerste keer ging hij namelijk niet zo soepel, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen!”

ec2-191

Wat ons betreft zijn beide Europa Cup wedstrijden absoluut geslaagd te noemen en kijken we nu dan ook uit naar de volgende Dutch Cup die gepland staat voor zaterdag 12 november in SnowWorld Landgraaf. De foto’s van de Europa Cup zijn hierrrr te vinden en op deze link kan je het verslag van de eerste Europa Cup wedstrijd nog een keer teruglezen!

iBoardcast

Johnny Dertien van iBoardcast was ook weer aanwezig tijdens de Europa Cup en hij heeft weer een hoop beelden geschoten. Check ‘m hier!

Foto’s

Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws