Nieuws - 17 januari 2019   13:44 Banff is het gebied met de meeste Instagram posts ter wereld

Door:

De vraag der vragen is beantwoord, het skigebied dat het meeste op Instagram staat ligt in Canada. Banff is de absolute wereldtopper! 

Een verzekeringsmaatschappij voor reisverzekeringen had niet genoeg te doen en heeft daarom onderzoek gedaan naar het gebruik van Instagram. Ze hebben daarop een hele selectie weten te maken van de skigebieden die het meeste op Instagram te vinden zijn door het gebruik van de locale hashtags te analyseren! En de Alpen staan daar niet heel erg hoog op. Sterker nog, de top 3 ligt in Noord Amerika!

Banff in Canada is dus de absolute topper met 1.901.664 hashtags en op de tweede plek is het Canadese Whistler terug te vinden met bijna 1,8 miljoen. Op de derde plek staat het Amerikaanse Aspen, die in totaal zo’n 1,2 miljoen hashtags voorbij zag komen.

Pas op de vierde plek is Chamonix terug te vinden met 800.000 gebruikte hashtags. Oftewel, blijkbaar is Noord-Amerika een stukje meer fotogeniek dan Europa. Of zitten ze daar in Canada en Amerika gewoon veel meer op Instagram? In de top 10 staat overigens nog maar één ander Europees gebied en dat is Zermatt, die de zevende plek weet te claimen met 577.000 hashtags.

Val Thorens staat op de 11e plek, gevolgd door St. Moritz en Tignes. Van de hele lijst, die bestaat uit 25 locaties, zijn er slechts 12 Europees. Verruit het grootste gedeelte is dus in Noord-Amerika te vinden! Een directe verklaring hebben de onderzoekers zelf overigens niet, buiten het feit dat Banff wel bij het legendarische Lake Louise ligt waar heel veel foto’s worden gemaakt van het iconische meer met het blauwe water.

De volledige ranking kan je hier vinden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws