Nieuws - 10 maart 2020   18:34 Barman bron van uitbraak coronavirus in Ischgl

Door:

Een Noorse barmedewerker heeft aardig wat op z’n kerfstok gekregen. De man is aangewezen als dé bron voor het Coronavirus rondom het Oostenrijkse Landeck!

Bar Kitzloch in Ischgl ging ineens dicht en vervolgens ging er een vrij duidelijk bericht op de deur. Ben je tussen de afgelopen 2 weken in Bar Kitzloch geweest? Meld je dan bij de GGD!

Reden is dat een van de barmedewerkers, een 36-jarige Noorse man, positief is getest op het coronavirus. Hoe de man zelf het virus heeft opgelopen lijkt nog niet helemaal duidelijk te zijn, maar wel is het duidelijk dat de Noorse man het virus aan minimaal 16 anderen heeft doorgegeven, dat bleek uit tests die deze maandag zijn uitgevoerd.

Van de 16 coronabesmettingen zijn er 15 gemeld in Ischgl zelf en één in het nabijgelegen Kappl. Van 15 besmettingen is vastgesteld dat ze meermaals contact hebben gehad met de Noorse barman en dat hij de ‘bron’ is van deze infecties. De grote vraag is nu echter hoeveel mensen er in de bar zijn geweest toen de man de infectie kon overdragen en dat zal ook een hele moeilijke opgave worden, aangezien er uiteraard nergens iets gedocumenteerd wordt.

Voor nu vraagt men dus vooral zelf proactief te zijn en een test aan te vragen wanneer de afgelopen weken contact is geweest in deze bar van Ischgl. Voorlopig blijven Ischgl en de nabijgelegen skigebieden overigens nog wel gewoon geopend en is er nog geen reden tot sluiting. Uiteraard wordt deze situatie zeer close gemonitord en kan er altijd snel iets veranderen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws