Nieuws - 9 november 2016   21:24 Barnhoorn en Bastiaansen oppermachtig tijdens Europa Cup in Landgraaf

Door:

De eerste Europa Cup wedstrijd van het seizoen is afgetrapt en SnowWorld Landgraaf was de plek waar de atleten hun kunsten mochten gaan vertonen. Afgelopen woensdag werd dan ook heel SnowWorld Landgraaf overgenomen door atleten van over de gehele wereld en ze kwamen stuk voor stuk maar voor één ding: winnen! Dat gebeurde uiteraard maar door twee personen en we mogen trots melden dat de winnaar én winnares uit Nederland komen, maar klik snel verder voor het uitgebreide verslag!
Het moment om alle trainingen van de afgelopen zomer om te zetten in keiharde FIS punten was afgelopen woensdag aangebroken. Met meer dan 90 deelnemers aan de start van de Europa Cup in SnowWorld Landgraaf kon de organisatie zeker tevreden terugkijken, maar dat kwam niet alleen door het aantal. Het niveau van de deelnemers lag namelijk grandioos hoog en de finals waren dan ook een spannende strijd!

Bij de vrouwen werd de Nederlandse trots hoog gehouden door Babs Barnhoorn en dat heeft ze zich geen twee keer laten vertellen. Bij de kwalificaties was het talent al oppermachtig en dit liet ze in de finals dan ook niet meer door haar vingers glippen. Een trotse Babs Barnhoorn was dan ook het resultaat aan het einde van de dag. “Ja ik ben echt super blij, vorig jaar lukte het helaas niet en nu is het wel gelukt. Super chill!” Aldus de winnares die met een Cab 540 Indy en een Backside 360 Stalefish op de kicker, gevolgd door een Frontside 270, Frontside Boardslide en een Frontside Blunt 270 op de rails de concurrentie achter zich wist te laten.

Europa CupBabs Barnhoorn

“In de kwalificatie was het nog wel spannend want ik had m’n eerste run niet geland, maar gelukkig lukte dat wel in m’n verbeter run. Ik wist verder wat ik wilde doen en in de training ging het ook goed dus dat was wel chill. Er waren een aantal meisjes die kansen hadden, dus het was best lastig, maar ik wist dat het kon lukken. het was mogelijk, maar ook vanwege het niveau en de hoeveelheid dames wist ik dat het niet makkelijk ging worden.” kijkt Babs Barnhoorn terug op de eerste Europa Cup wedstrijd in Landgraaf en ook morgen gaat ze volle bak om te winnen. “Hopelijk gaat het weer zoals nu, dan ben ik zeer tevreden!” Het podium werd gecomplementeerd door Lucie Silvestre uit Frankrijk, die met onder andere een Frontside 360 Indy en een Backside 540 tweede werd met 81.00 punten. De Duitse Nadja Flemming zag haar Switch Backside Blunt, Frontside Lipslide en 50-50 met een 180 Off naar 67.75 punten gaan en dat leverde haar de derde plek op.

Europa Cup

Dan door naar de mannen waar we ook een geruim aantal atleten uit de BeNeLux tegen kwamen. Mees Oostdijk, Sean Taylor, Casper Holtzapfel, Lorenzo Peeters, Gib van der Sluis, Sem Wolfs, Ilias van Hoof, Steve Vandemeyer en zo hebben we nog meer namen voor je die klaar stonden aan de start van de Europa Cup wedstrijd in Landgraaf. In alle heats waren er dus wel een aantal atleten uit de lage landen terug te vinden, maar hoe hebben ze gepresteerd?

Nou daar kunnen we kort over zijn: erg goed! Van de top 5 zouden er maar liefst 4 uit de BeNeLux komen! Verder waren de Nederlanders tijdens de kwalificaties al oppermachtig met een volledig podium en dat werd in de finals nog maar eens dunnetjes overgedaan. Het bleek namelijk de dag van Erik Bastiaansen te worden want hij zag zijn runs uitmonden in een overwinning bij de Europa Cup in SnowWorld Landgraaf. “Ja echt super tof! Ook erg mooi om dit in Nederland te behalen. Het is altijd een leuke wedstrijd met veel Nederlanders in de finale en al met al ben ik heel blij met het resultaat,” aldus Erik Bastiaansen die in de kwalificatie als derde eindigde, maar daar geen extra maatregelen door trof. “Een kwalificatie is uiteindelijk toch maar een indicatie van waar je staat en in de finale is altijd anders. De druk is toch hoger en iedereen moet toch z’n runs landen waardoor het eigenlijk gewoon een nieuwe wedstrijd is. Gelukkig pakte dat nu goed voor mij uit. Ik had al een run in mijn hoofd die ik wilde rijden en die landde ik,” kijkt de blije Erik Bastiaansen nog eens terug op de eerste Europa Cup wedstrijd van de twee. Met zijn Cab 900 Tail Grab, gevolgd door een Frontside 900 Melon op de kicker en een Frontside 180 naar Switch Front Blunt 270 out, Cab 180 In to Backside 360 Out en Frontside 270 Blunt to 450 Out op de rails kon hij zegevieren en hierdoor liet hij onder andere Niek van der Velden en de Fin Rene Rinnekangas achter zich.

Europa CupErik Bastiaansen

Niek van der Velden (2e) was overigens zeker niet slecht bezig met zijn Backside 900 Mute en Switch Backside 900 Mute op de kicker en ook Rene Rinnekangas (3e) met onder andere een Switch Back Rodeo 540 op de kicker en een Back Blunt 270 op de rails kon de jury dermate imponeren dat ze op het podium terecht mochten komen.

Europa Cup

Morgen gaat de tweede Europa Cup wedstrijd van start en ook dan zal de dag aan elkaar gepraat worden door Thomas van Bemmelen, de man die iedereen van tekst en uitleg voorziet. Daarnaast zullen wij weer bij zijn om foto’s van te maken en verslag van te doen. Waarschijnlijk is er dan ook een livestream dus houd ons in de gaten om niets te missen! Foto’s van de afgelopen Europa Cup wedstrijd kan je hierrrrr vinden.

Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws