Nieuws - 21 november 2018   21:19 Bastiaansen en Poppe overheersen tijdens Europa Cup in SnowWorld Landgraaf

Door:

De eerste van de twee Europa Cup Slopestyle Snowboard wedstrijden is geweest en bij de heren én bij de vrouwen werden er uiteindelijk atleten uit de BeNeLux naar voren geroepen en die luisteren naar de namen Erik Bastiaansen en Evy Poppe!

Na de Dutch Cup van afgelopen zaterdag stond er vandaag een wedstrijd van een ander formaat op de planning. Atleten over de hele wereld zijn in SnowWorld Landgraaf neergestreken om die felbegeerde punten bij elkaar te stunten en dat hebben we geweten ook. Tijdens de eerste Europa Cup van de twee, morgen is er wederom een Europa Cup, werden de tricks namelijk hendig aan elkaar geregen!

Heren

Te starten met de heren waar Erik Bastiaansen dus aan het langste eind trok. Z’n kwalificatie ging soepel en in de finale was het blijkbaar tijd om vol gas te geven. Met o.a. een Cab 540 & Frontside 900 Tail op de kickers en een Cab 180, 50/50 Frontside 360 out, Frontside 180 Switch 50/50 Switch Backside 360 out, Cab 270 Frontside Boardslide en een Frontside Blunt 450 out kon hij richting de hoogste trede van het podium rijden. Hiermee liet hij de Slowaak Samuel Jaros met zes punten verschil achter zich. Jaros stuntte op zijn beurt weer genoeg punten bij elkaar om Botond Fricz naar een lager gelegen podium trede te sturen.

Jaros ramde er namelijk een Backside 720 Mute en een Frontside 1080 Mute uit op de kickers en dit alles i.c.m. o.a. een Backside 180 Switch 50/50 Cab 360 out, Boardslide Pretzel, Cab 270 Frontside Boardslide 270 out, 50/50 Frontside 360 out op de rails maakte ‘m dus de persoon voor de tweede plek. Fricz maakte het podium compleet.

De wedstrijd zou dus voor Erik Bastiaansen het beste uitpakken en dat terwijl dit z’n eerste wedstrijd was sinds een jaar vanwege blessureleed. Vorig jaar deed de Skidôme rijder dit ook al, waardoor hij toch wel moest lachen toen we het aankaartte. “Ja klopt, sinds december had ik geen wedstrijd meer verreden,” blikt Bastiaansen terug op z’n revalidatie. “En dan nu weer in Landgraaf winnen. Dat is wel lekker. Het is hier ook wel een ander niveau, want je kan geen triples gooien en maximaal een 900 of 1080 landen. En die heb ik goed onder de knie. Deze run was dan ook wat we wilden doen. We wilden op voorhand eerst een 720 of 900 doen, maar dat voelde toch niet zo goed. Vandaar dat we gekozen hebben voor de Cab 540 en dan Frontside 900 op de tweede schans, die zich er goed voor leent.”

Ook Erik Bastiaansen zag de concurrentie z’n tricks landen, maar daardoor liet hij zich zeker niet gek maken. “Je ziet in de training wel het een en ander voorbij komen, maar het is altijd spannend en altijd puzzelen. Het gaat toch om handjes aan de grond etc, dus je moet zelf clean landen,” blijft hij nuchter. En hoe er over de Europa Cup wedstrijd van morgen wordt gedacht? “Haha, ja dan hoop ik weer hier te staan!” eindigt hij met een knipoog.

Europa Cup

Dames

Waar er bij de heren enkele punten verschil zat tussen de nummers een, twee en drie, daar was het bij de dames wel anders. Uiteindelijk zouden de nummers één en twee dik vijftien punten verschillen en dit alles kwam door de kickerrun die neergezet werden. Poppe was daarin namelijk erg stabiel en liet 89.50 punten noteren door een Backside 360 en een Frontside 540, waarna de rails aangedaan mochten worden. Ook hier liet het talent uit België zien waarom zij degene is om rekening mee te houden want met o.a. een Frontside 180 50/50 Switch Backside 180 out, Lipslide to switch, Cab 270 Frontside Boardslide en een 50/50 Backside 180 out over de rails knalde ze heerlijk door het park. Dit resulteerde in 82.50 punten, wat het totaal meer dan genoeg maakte om de gouden medaille mee naar huis te nemen.

Het gevecht om de tweede en derde plek zou gaan tussen Melissa Peperkamp en Annika Morgan, waar laatstgenoemde uiteindelijk toch de beste papieren bleek te hebben. Het scheelde uiteindelijk maar twee punten en Peperkamp liet uiteraard wel van haar horen. Zo zagen we een Backside 360 en Frontside 360 op de kicker én een dikke railrun voorbij komen. O.a. een Cab 180 50/50 Backside 180 out, Cab 180 50/50 Backside 360 out, Frontside 270 Switch Frontside Boardslide en een 50/50 Frontside 360 out werd er door de jury genoteerd waar ze zeker trots op mag zijn!

Grote winnares was dus Evy Poppe en dit was vorig jaar niet anders. Wat er ook niet veranderd was, was de blijdschap toen ze won! “Ik ben echt heel blij om weer de winnares te mogen zijn,” is Poppe tevreden. “Ik wilde eigenlijk een beetje hetzelfde doen als in Zwitserland (Europa Cup van vorige week), maar de kickers zijn indoor natuurlijk anders. Daar moest dus wat aangepast worden, maar ik ben blij dat ik wel mn runs heb kunnen landen. Het wedstrijdniveau lag erg hoog dus dat maakt het extra fijn,” sluit Evy Poppe af.

Europa Cup

Sfeerimpressie

Uiteraard waren we er niet alleen maar bij om via tekst verslag te doen van deze wedstrijd, ook de camera is weer de kou ingegaan. Check dus snel hieronder een selectie van de selectie. Voor de complete hoeveelheid foto’s verwijzen we je graag naar onze Facebookpagina waar alles terug te vinden is!

Het gebruiken van de foto’s is overigens geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Snowchamps tagged op je social media kanalen. Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen. Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws