Nieuws - 22 november 2018   19:53 Bastiaansen pakt dubbel, Peperkamp wint bij de dames tijdens Europa Cup in SnowWorld Landgraaf

Door:

Waar het gisteren een overwinning voor de BeNeLux was, daar werd de Europa Cup vandaag een compleet Nederlands feestje aangezien Erik Bastiaansen én Melissa Peperkamp in het koude SnowWorld Landgraaf naar de overwinning zijn gestunt!

Na de eerste wedstrijd van gisteren kon er nu gerekend worden op extra concentratie. De wonden van gisteren waren namelijk gelikt en iedereen wist wat er van hem of haar verwacht werd. Of net zo goed presteren als gisteren, of nog beter je tricks landen. Het was er dus erop of eronder voor de atleten!

Grote vraag bleef natuurlijk of de Skidôme atleten Evy Poppe en Erik Bastiaansen hun overwinning van gisteren konden doortrekken en er een 100% slagingspercentage van konden maken. Verder waren het ook Casper Wolf, Sam Vermaat, Lorenzo Peeters en Kai Groeneveld die zich naar de Finals hadden gestunt en je raadt het al: die wilden ook met het prijzengeld én de medailles naar huis.

Heren

Helaas voor alle atleten uit de finales, die bestond uit 16 atleten, was Erik Bastiaansen wederom niet te stoppen en dat resulteerde in een heerlijke score die in de negentig zou eindigen. Dit kwam allemaal door een Switch Underflip en een Frontside 720 Tailgrab op de kickers en z’n Cab 180 50/50 Frontside 360 out, Frontside 180 Switch 50/50 Switch Backside 360 out, Cab 270 Frontside Boardslide en Frontside Bluntslide 450 out op de rails. Hiermee wist hij z’n gouden medaille veilig te stellen én de dubbel te pakken!

“Ja dit is heel lekker!” aldus een zeer tevreden Erik Bastiaansen. “De kwalificatie was wel wat lastig, maar gelukkig ben ik die doorgekomen. Toen in de finale liep alles eigenlijk wel goed, alle eerste runs waren namelijk boven de 90, dus dat is wel erg relaxt. Maar goed, het is en blijft snowboarden, dus ik mocht niet te vroeg juichen. Gelukkig kwam er niemand overheen en was het genoeg voor de overwinning.”

En met deze twee overwinningen is het zelfvertrouwen van de Zeeuw lekker aan het groeien. Bastiaansen: “Ja het is lekker als je weer terug komt van een blessure en dan te merken dat je lichaam het nog wel kan. Ook wanneer het moet. M’n lichaam voelt redelijk op het moment, ik heb nog hier en daar wat pijntjes na zo’n dag, maar het gaat steeds beter. Volgende week trainen in Hintertux en daar gaan we kijken hoe m’n lichaam reageert op grotere schansen.”

Was dat alles voor de atleten uit de BeNeLux in de finale? Oh zeker niet! We zullen het je nog sterker vertellen: Joewen Frijns stond namens België op het podium en Sam Vermaat nam de derde plek voor z’n rekening! Voor Vermaat was deze Europa Cup z’n eerste, maar daar was niets van te zien. Met zijn Switch Underflip en een Backside 900 Mute over de kickers en een Switch Frontside Bluntslide 270 out, Frontside 270 Switch Frontside Boardslide, Backside 270 Boardslide en een Frontside Bluntslide 450 out op de rails stuntte hij als een beest door het park, wat ‘m een podiumplek opleverde.

Europa Cup

Dames

Het was gisteren al strijden voor de hoogste podiumplek en dat zou het vandaag tijdens deze Europa Cup wedstrijd in SnowWorld Landgraaf niet anders zijn. Melissa Peperkamp en Evy Poppe zijn zeer aan elkaar gewaagd en dat zorgt uiteraard voor de nodige spanning.

Uiteindelijk bleek het Melissa Peperkamp met de beste papieren te zijn en dit kwam mede door haar monsterscore op de kickers dankzij een Backside 360 en een Frontside 540 Indy. Daarnaast pakte ze op de rails (Cab 180 50/50 Backside 180 out, Cab 270 Frontside Boardslide 270 out, Frontside 270 Switch Frontside Boardslide, 50/50 Frontside 180 out) eveneens een score ruim in de negentig punten, waardoor het bijna onmogelijk werd voor de concurrentie om er overheen te gaan.

Annika Morgan was degene die het dichtste bij Peperkamp kon komen met o.a. een Cab 180 en een Backside 360 Mute op de kickers en een Boardslide Pretzel, Switch Backside Bluntslide 270 out, Cab 180 50/50, Backside Bluntslide 270 out op de rails, wat haar gemiddeld 85.50 punten opleverde. Evy Poppe moest genoegen nemen met de derde plek en dit kwam vooral door haar railrun. De tricks op de kickers (Backside 360 Mute, Frontside 540 Indy) van SnowWorld Landgraaf waren namelijk van erg hoog niveau en helaas kon ze dit niet terug laten komen op de rails.

Peperkamp was dan ook helemaal blij met de uitslag, welke ze niet had verwacht. “M’n schans ging erg goed, maar Evy zat heel dicht op m’n hielen” analyseert Peperkamp haar finale. “We zijn erg aan elkaar gewaagd en het moment dat de railruns eraan kwamen dacht ik nog ‘dit mag niet fout gaan’ en dat ging het toch, dus dat was wel even spannend. Maar m’n tweede run had ik clean geland en toen ik boven kwam en bleek ik 91.50 punten op de rail te hebben, wat genoeg was voor de eerste plek! Ik ben er echt heel blij mee!”

Europa Cup

Sfeerimpressie

Uiteraard waren we er niet alleen maar bij om via tekst verslag te doen van deze wedstrijd, ook de camera is weer de kou ingegaan. Check dus snel hieronder een selectie van de selectie. Voor de complete hoeveelheid foto’s verwijzen we je graag naar onze Facebookpagina waar alles terug te vinden is!

Het gebruiken van de foto’s is overigens geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Snowchamps tagged op je social media kanalen. Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen. Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws