Nieuws - 23 november 2017   17:45 Bastiaansen pakt wederom winst tijdens Europa Cup, Poppe tweede in SnowWorld Landgraaf

Door:

De Europa Cup is a wrap! Twee dagen lang was SnowWorld Landgraaf het strijdtoneel waar de internationale atleten hun kunsten mochten gaan vertonen en dat is nu ten einde gekomen. De ego’s van een aantal atleten zijn gestreeld en nog meer wonden zijn gelikt en uiteindelijk zou het de dag van Erik Bastiaansen gaan worden. Benieuwd wie er de finales haalden en hoe de podiums eruit zien? Check het in de recap inclusief foto’s!

Met de eerste wedstrijd die al verreden was, zou het voor elke atleet die zich ook vandaag aan de start zou melden een aardig bekend verhaal gaan worden. Het format was namelijk hetzelfde, de concurrentie was nagenoeg niet veranderd en ook in park waren er geen veranderingen doorgevoerd. Was het dan echt allemaal hetzelfde? Nee, aangezien iedereen weer op nul begon en dus moest vechten voor elk punt dat hij of zij toegewezen kreeg!

Heren

Bij de heren bleek dat het sowieso niet zo’n zelfde dag ging worden als gisteren, want tussen de finalisten was enkel de naam van Erik Bastiaansen terug te vinden. Hij was dus ook meteen degene die de Nederlandse trots hoog mocht gaan houden en dat is zoals je hebt gemerkt zeker gelukt, waar de tweede Europa Cup wedstrijd voor bijvoorbeeld Casper Wolf, Casper Holtzapfel en Joey van de Noort helaas tegen viel. Verder was het nog het snowboard talent Max de Vries die van te voren vanwege blessureleed het zekere voor het onzekere nam en zich daarmee uit de wedstrijd terug trok.

Al met al dus niet een herhaling van gisteren, maar wel voor Erik Bastiaansen die vanwege zijn Switch Underflip & Frontside 720 Tail op de kickers en Frontside Blunt 450 out, Cab 180 on to Frontside 360 out en Frontside 180 on to Switch Front Blunt 450 out op de rails zichzelf naar de hoogste trede van het podium stuntte. Daarmee hield hij de Noor Stian Kleivdal achter zich, die vanwege een Switch Backside 540 & Frontside 720 Indy op de schansen en Cab 270 on 270 out, 50/50 Frontside 360 out en Frontside 180 on to Backboard 270 out op de rails de tweede plek opeiste. De bronzen medaille werd uitgedeeld aan de Fin Aleksi Nevakivi en dit alles kwam vanwege zijn Switch Frontside Rodeo 720 & Switch Backside 540 Tail op de kickers en Cab 270 on 270 out, 50/50 Frontside 360 out en Frontside Blunt 270 out op de rails.

Europa Cup

De grote winnaar van dit tweeluik was uiteraard Erik Bastiaansen en hij kon het zelf allemaal nog niet erg bevatten. “Onwerkelijk is het eigenlijk om zo een seizoen weer te beginnen. Zo’n jaar met blessures is niet fijn, dus als je nu dan kan beginnen met twee overwinningen dan is dat erg mooi,” vertelt Erik Bastiaansen met een grote glimlach op z’n gezicht. “Ik hoop dat ik dit kan doorzetten! Buiten op de grote schansen is het toch anders, maar deze twee overwinningen is ook mentaal gewoon enorm fijn want het is een bevestiging dat ik het nog kan.” Ook al was het vandaag iets lastiger voor Bastiaansen om de overwinning over de streep te trekken. “Ik stond vierde na de kicker runs, dus ik had wat goed te maken op de rails. De laatste rails (Frontside 180 on to Switch Front Blunt 450 out) was een gok, maar die pakte goed uit dus ik ben tevreden.”

Europa Cup

  Naam Jaar Nationaliteit
1 Erik Bastiaansen 1998 NED
2 Stian Kleivdal 1997 NOR
3 Aleksi Nevakivi 1999 FIN
4 Sacha Moretti 1998 FRA
5 Pavel Anishchanka 1998 BLR
6 Leon Vockensperger 1999 GER
7 Martin Laesser 1998 SUI
8 Florian Fischer 2000 SUI
9 Jonas Junker 2000 SUI
10 Gian Andrea Sutter 1999 SUI
11 Elias Rupp 2001 SUI
12 Emppu Vaisanen 1000 FIN

Dames

Ook bij de dames zou er, wanneer we naar de uiteindelijke resultatenlijst kijken, een verandering aangebracht gaan worden en dat kwam omdat het dit keer de Duitse Annika Morgan was die zichzelf winnares van de Europa Cup 2017 in SnowWorld Landgraaf mag gaan noemen. Vanwege Backnose Pretzel, Cab 180 on Frontside 180 out, Switch Backblunt op de rails en Straight Air Double Grab & Backside 360 Mute op de kickers liet ze de rest van het veld achter zich, ook al zou elke atlete er wel voor zorgen dat er een goed niveau werd neergezet.

De derde plaats op het podium was weggelegd voor Ariane Burri, die gisteren nog tweede werd. Zij wist met o.a. een Straight Air & Backside 360 Tail op de kickers en een Cab 180 on, Frontside Boardslide en Backblunt to Fakie op de rails de jury genoeg te enthousiasmeren waardoor ze haar prijs in ontvangst mocht gaan nemen, waar ze nog wel Evy Poppe voor zich moest dulden. Poppe werd wederom richting het podium geroepen en ditmaal zou de tweede plek voor haar gereserveerd zijn vanwege Cab 180 & Frontside 540 Indy op de kickers en een Frontside Boardslide, 50/50 Frontside 180 out & Switch Backblunt 270 out op de rails.

Europa Cup

Overwinning of niet, Evy Poppe kan terugkijken op een productieve Europa Cup waarbij er heel veel goed ging en zelfs dus tweemaal podium, maar zelf bleef ze kritisch naar haar runs kijken. “Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ik tweede zou worden want de atleten waren hetzelfde als gisteren, dan weet je al een beetje wat je kunt verwachten. Daarnaast vind ik dat mijn kicker runs beter konden, maar gelukkig was het wel genoeg voor het podium. Al met al was het een erg leuke wedstrijd en m’n rail runs gingen erg goed vandaag, dus dat is fijn,” aldus het enorme talent uit België.

Europa Cup

  Naam Jaar Nationaliteit
1 Annika Morgan 2002 GER
2 Evy Poppe 2004 BEL
3 Ariane Burri 2000 SUI
4 Melissa Peperkamp 2004 NED
5 Thalie Larochaix 1999 FRA
6 Babet Bischof 2000 SUI

Sfeerimpressie

Aan alles komt een eind en zo ook aan de Europa Cup wedstrijden in SnowWorld Landgraaf. Met beide overwinningen voor Erik Bastiaansen kan hij met opgeheven hoofd verder gaan in het seizoen en ook Evy Poppe mag trots op zichzelf zijn voor het bij elkaar gestunte resultaat. Wij waren in ieder geval enorm blij dat we erbij aanwezig waren en ook al gaf de spray van de sneeuwmaakmachine een hoop ruis op de lens voor de foto’s, het was een mooie wedstrijd.

We zeiden gisteren ‘want zonder foto’s geen recap’ en daar blijven we bij. Daarom is hieronder wederom een mooie samenvatting van de wedstrijd te zien! Wel moeten we erbij vermelden dat foto’s zonder watermerk NIET zonder toestemming te gebruiken zijn. De foto’s komen verder allemaal op Facebook te staan en die zijn WEL zonder toestemming te gebruiken. Enige wat we dan nog van je vragen is dat je snowchampsnl tagt op Instagram en Snowchamps op Facebook.

Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws