Nieuws - 22 november 2017   20:13 Bastiaansen & Poppe winnaars tijdens eerste dag Europa Cup in SnowWorld Landgraaf

Door:

Terug komen van een blessure is altijd lastig, maar wanneer je het kan doen in combinatie met een overwinning bij een Europa Cup? Dan weet je zeker dat je weer goed op de weg bent! We hebben het over Erik Bastiaansen die zijn eerste wedstrijd sinds tijden meteen naar z’n hand wist te zetten, waar bij de vrouwen Evy Poppe zegevierde. Maar, hier bleef het natuurlijk niet bij want er was nog meer nationale trots te melden, check dus snel de recap van de eerste Europa Cup dag!

Met de Dutch Cup wedstrijd, die ook in SnowWorld Landgraaf werd gehouden, nog vers in het geheugen zouden we deze week ons wederom richting het zuiden van het land mogen begeven. Ditmaal was het geen nationale wedstrijd, maar wel een tweetal Europa Cup wedstrijden waarbij grote talenten hun stempel op de overwinning wilden drukken! De eerste wedstrijd van het tweeluik werd vandaag verreden en het zou dan ook een mooie worden om naar te kijken, ook al zou er uiteraard maar voor een select gezelschap plek zijn op het podium.

Heren

Te starten met de heren, bij wie we aantal mooie namen voorbij zagen komen. Uiteraard ken je bijvoorbeeld de namen Casper Holtzapfel, Joey van de Noort en Lucas Uitendaal, want die zie je nog wel eens geregeld terug op het podium van een Dutch Cup wedstrijd, maar namen als bijvoorbeeld Erik Bastiaansen, Max de Vries en Casper Wolf zijn enkel op Europees & Wereldbeker niveau terug te zien aan de start. Zo ook bij de eerste Europa Cup wedstrijd in SnowWorld Landgraaf waar een hoop atleten uit de BeNeLux op de startlijst terug te vinden waren!

Helaas was er in de finale maar plaats voor de beste 12 en daardoor moesten we afscheid nemen van bijvoorbeeld Joewen Frijns, Casper Holtzapfel & Joey van de Noort, maar daar stond dan weer tegenover dat Max de Vries, Erik Bastiaansen & Casper Wolf hun runs dermate goed wisten te landen dat ze zich wederom richting de startpoortjes mochten gaan begeven voor de medaille heat. Er zouden dus mogelijkheden liggen om een Nederlander op het podium terug te zien komen en dat…

Europa Cup

…Bleek helemaal niet zo’n gekke gedachte! De trouwe lezer zal opmerken dat dit vorig jaar ook al het geval was, maar toch moet het nog maar gedaan worden. Dat gebeurde dan ook en wel door Casper Wolf & Erik Bastiaansen! Beide wisten het internationale veld achter zich te houden, waarbij Erik Bastiaansen de beste van het tweetal bleek te zijn. Dit deed Bastiaansen door een Switch Underflip 540 & Frontside 720 Melon op de schansen en een Frontside Blunt 450 out, Cab 180 on Frontside 360 out en een Frontside 180 on to Frontside Boardslide 270 out op de rails te landen, waar Casper Wolf zijn Backside 720 Mute & Frontside 720 Melon op de schansen en Cab 270 on to Regular, Frontside 180 on to Switch Backside 180 out Frontside Blunt 270 zag uitmonden in de derde plaats. Er was dus nog één plek te vergeven en die zou op naam komen van de Fin Aleksi Nevakivi. Met o.a. een Switch Frontside Rodeo 720 & Switch Backside 540 Tail op de schansen en een Cab 270 on 270 out, 50/50 Frontside 360 out & Frontside Blunt 270 op de rails kon hij de jury dermate imponeren dat hij de tweede plaats op z’n naam schreef, maar de grote winnaar van de dag was toch wel Erik Bastiaansen.

Bastiaansen was dan ook meer dan tevreden over de gang van zaken. “Ik ben opgelucht!” start de atleet die sinds lange tijd weer mee kan doen aan een wedstrijd. “Het is heel mooi om na een jaar te klungelen met blessures, en daardoor ook weinig te snowboarden, de eerste wedstrijd gelijk te winnen. Vorig jaar in november heb ik in Stubai namelijk allebei m’n hielen zwaar gekneusd, het weefsel was kapot gesprongen. In mei heb ik nog geprobeerd om te trainen op een airbag, maar daar landde ik op m’n rug waardoor ik een klein scheurtje in een ruggenwervel op heb gelopen. Ik ging van de ene in de andere blessure en ik ben dan ook zeker blij om hier weer te kunnen staan, zeker na zo’n jaar,” blikt Erik Bastiaansen terug. “Ik merk nog steeds wel iets van mijn blessures, maar het is goed genoeg om weer te kunnen snowboarden. Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen, na een jaar niet snowboarden is alles toch weer een beetje instabiel. Dat het hier dan allemaal lukt is super mooi. Het niveau was ook goed, het was heel erg spannend met de Finnen en ook een hele goede run van Casper!”

Europa Cup

  Naam Jaar Nationaliteit
1 Erik Bastiaansen 1998 NED
2 Aleksi Nevakivi 1999 FIN
3 Casper Wolf 2001 NED
4 Gian Andrea Sutter 1999 SUI
5 Pavel Anishchanka 1998 BLR
6 Florian Fischer 2000 SUI
7 Stian Kleivdal 1997 NOR
8 Noah Vicktor 2001 GER
9 Martin Laesser 1998 SUI
10 Elias Rupp 2001 SUI
11 Leon Guetl 2001 GER
12 Max de Vries 1999 NED

Dames

Dan door naar de dames waarbij er ook gevochten werd voor elke plek op het podium. In tegenstelling tot de heren was er bij de dames maar plek voor 6 atleten, waardoor het nog lastiger werd om je daarbij te kunnen voegen. Gelukkig voor Babet Bischof, Luan Salgueira, Thalie Larochaix en Ariane Burri verliepen de runs goed genoeg voor een finaleplek, waardoor er nog twee plekken te verdelen waren. En die, die gingen naar atleten uit de BeNeLux!

Melissa Peperkamp maakte goede sier en kreeg een finale bib toegeworpen, waar de Belgische Evy Poppe ook verdiend richting de medaille kansen werd gestuurd. Dat laatste liet de door o.a. Poederbaas gesponsorde atlete geen twee keer zeggen en ramde er tricks uit die de jury enkel kon beantwoorden met de hoogste trede op het podium. Haar runs, met daarin o.a. Backside 360 Mute & Frontside 540 Indy op de schansen en een Frontside Boardslide, 50/50 Frontside 360 en 50/50 Backside 180 op de rails waren goed genoeg voor een ruime overwinning! Ariane Burri probeerde het nog wel, maar kon niet tippen aan de kwaliteit die Poppe afleverde, ook al was haar Straight Air Tail & Backside 360 Tail op de schansen en Cab 180, Frontside Boardslide & Backside Blunt to Fakie op de rails genoeg voor de tweede plaats. De atlete die het podium compleet mocht maken was niemand minder dan de Nederlandse Melissa Peperkamp! Zij landde op de schansen een Straight Air & Frontside 180 en op de rails wist ze mede door haar Frontside Boardslide to Fakie, Cab 180 en Frontside 270 on to 270 out de bronzen medaille mee naar huis te kunnen nemen.

Evy Poppe, voor wie het de eerste keer was op een Europa Cup wedstrijd, was naderhand helemaal blij met de uitslag. “Ik vond het heel leuk om dit mee te mogen maken en om als eerste te eindigen bij de eerste Europa Cup waar ik aan mee doe had ik niet verwacht,” vertelt Evy Poppe na de prijsuitreiking. “Het kwam helemaal uit de lucht gevlogen! Van te voren dacht ik dat het niveau wat hoger zou liggen, maar het lag uiteindelijk heel dicht bij elkaar. In de finals heb ik één run op de rails niet helemaal kunnen landen zoals ik wilde, maar tijdens de kwalificaties ging wel alles goed. Morgen doe ik weer mee, hopelijk kan ik dan weer een podiumplaats pakken.”

Europa Cup

  Naam Nationaliteit Jaar
1 Evy Poppe BEL 2004
2 Ariane Burri SUI 2000
3 Melissa Peperkamp NED 2004
4 Babet Bischof SUI 2000
5 Thalie Larochaix FRA 1999
6 Luan Salgueira FRA 2001

Sfeerimpressie

Na een dag die vol zat met foto’s maken en met grote ogen naar talenten kijken konden we wel stellen dat het begin van de Europa Cup een hele mooie was. Morgen gaat het hele feest nog maar eens van start en dan is het uiteraard de vraag wie er dan met de hoofdprijs naar huis mag gaan.

Tot die tijd kan je hieronder naar een sfeerimpressie kijken, want zonder foto’s geen recap. Wel moeten we erbij vermelden dat foto’s zonder waterlogo NIET zonder toestemming te gebruiken zijn. De foto’s komen verder allemaal op Facebook te staan en die zijn WEL zonder toestemming te gebruiken. Enige wat we dan nog van je vragen is dat je snowchampsnl tagt op Instagram en Snowchamps op Facebook.

Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup Europa Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws