Nieuws - 12 december 2021   13:30 Beieren zet streep door ‘2-G plus’ vanwege concurrentie

Door:

Het gedonder met de regeltjes wordt weer een stukje minder. Beieren schrapt de 2-G plus regeling en stapt terug op ‘gewoon’ 2-G! 

Ken je nog de goede oude tijd waarin 2-G stond voor het netwerk op je telefoon? Anno 2021 betekent het helaas heel wat anders. Verschillende Alpenlanden hanteren verschillende regels en Oostenrijk is degene die de term 3-G en 2-G in het leven heeft geroepen. Het Duitse Beieren vond echter dat er nog wel eentje bij kon, tot kort was in de Duitse skigebieden in Beieren de 2-G plus regel namelijk actief.

2-G plus stond voor de regeling dat je alleen het skigebied in mocht wanneer je gevaccineerd of genezen bent, maar dat je daarnaast ook nog eens een sneltest moest doen, waarmee men afweek van wat andere landen doen.

Concurrentie

Inmiddels heeft het Duitse Beieren besloten om die 2-G plus regel in te wisselen voor de ‘gewone’ 2-G regel, waardoor die extra sneltest dus niet meer nodig is om het skigebied in te komen. Belangrijkste reden om deze regel af te schaffen is dat de concurrentie van andere gebieden te groot zou zijn en de toeristen door die verplichte sneltest uitwijken naar Oostenrijk en Zwitserland, waardoor ze bang zijn dat de Duitse skigebieden de rekening krijgen.

De autoriteiten in Beieren hameren erop dat de situatie niet minder veilig is door deze beslissing, aangezien de Duitsers ook andere regels actief hebben in de skigebieden. Zo ben je verplicht om een FFP2-masker te dragen en moeten de gondels geventileerd zijn, dus de wintersportvakantie in Duitsland kan gewoon veilig plaats vinden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws