Nieuws - 1 februari 2018   16:07 Bekende ‘Panoramic Du Mont Blanc’ gondellift naar beneden gestort!

Door:

Oké, de reputatie van deze gondel was al niet heel erg geweldig, maar nu is nog maar een keertje duidelijk geworden waarom hij zo slecht bekend stond. het hele zaakje is onlangs naar beneden komen denderen, bye bye gondellift! 

Locals noemen het al jaren een soort grafkist aan een kabel, blijkbaar is het een van de meest gevaarlijke skiliften die je zelf ooit gaan zien. Of nou ja, ging zien! Afgelopen weekend is heel die lift namelijk in elkaar gestort en is er weinig meer van over. Gelukkig zaten er geen mensen in aangezien de hele lift dit seizoen al stil stond, maar het toont wel aan hoe goed het onderhoud aan de Panoramic Du Mont Blanc is geweest.

De gondel ging tussen Pointe Helbronner in Courmayeur (Italië) en de iconische Aguille du Midi in Chamonix (Frankrijk) omhoog en hoewel het een hele bekende lift is vanwege de geweldige route, staat hij al heel erg lang bekend als erg gevaarlijk. In september bleef het hele zaakje al een keer stil staan met in totaal 45 mensen in de lift, die vervolgens een nachtje moesten blijven zitten. Deze winter heeft de lift niet meer gedraaid en het lijkt erop alsof deze gondel ook nog wel even stil blijft staan.

Blijkbaar heeft een aangekoekte ijslaag er namelijk voor gezorgd dat de gondelkabel te zwaar werd en een zuchtje wind heeft vervolgens de hele lift naar beneden laten donderen. De kabel is geknapt en volgens de geruchten is dat ook niet heel vreemd, aangezien de aangekoekte ijslaag op sommige plekken zelfs een halve meter dik was. En ja, dat kan zo’n oude kabel natuurlijk niet aan! Omdat de lift deze winter sowieso niet zou draaien is er ook geen onderhoud gepleegd en zijn de ijsplaten dus ook niet verwijderd. Oftewel, gevalletje eigen schuld!

Meerder gondels zijn in de Vallée Blanche gevallen en moeten nu geborgen worden. De komende weken wordt gekeken of er nog iets te redden is aan deze gondel, of dat het hele zaakje gesloopt moet worden en er een nieuwe in de plaats gaat komen.

Bron:

Foto: Nevasport.com

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws