Nieuws - 22 januari 2016   14:19 Beklim de Mont Blanc met Candide Thovex via Google Streetview

Door:

Altijd al eens de hoogste berg van de Alpen willen beklimmen maar ben je niet zo’n held met het echte klauterwerk? Google’s got your back. Ze hebben de klim naar de top van de Mont Blanc volledig vastgelegd op Google Streetview en een van de klimmers is skilegende Candide Thovex! 

Het Mont Blanc massief is absoluut een van de meest iconische locaties van het Alpengebied, zowel voor bergbeklimmers als skiërs en snowboarders! Massive bergwanden en steile poederafdalingen, alles is er te vinden waardoor iedere winter honderden bergliefhebbers rond de Mont Blanc te vinden zijn.

Maar ja, zulke avonturen zijn niet voor iedereen weggelegd! De klim naar de top van de Mont Blanc zit vol met technische onderdelen die behoorlijk tricky zijn. Om toch iedereen te kunnen laten genieten van deze massive berg heeft Google samengewerkt met de bergbeklimmers Ueli Steck, Catherine Destivelle, Korra Pesce, snelheidsrecordhouder Killian Jornet en de skiërs Candide Thovex en Laetitia Roux.

Mont Blanc

Ze hebben de streetview camera die normaal gesproken gebruikt wordt om wegen te fotograferen meegenomen op de berg, van begin tot eind. Overigens is niet alleen de Mont Blanc vastgelegd, ook de Aiguille du Midi zit er tussen! Op de streetview beelden kan je de klimmers een belachelijk steile rotswand zien beklimmen, zie je Ueli Steck op een massive ijswand en als je een knettergekke skiër als Candide Thovex meeneemt weet je dat er flink gestunt gaat worden op de ski’s, beginnend in het gras!

Mont Blanc Mont Blanc

Scroll er dus maar lekker doorheen en droom weg bij de prachtige beelden van de Mont Blanc. Zo’n beetje de volledige route is te zien op streetview al is het soms door de felle sneeuw goed zoeken naar de knop om verder te gaan. Alle bergsporters hebben overigens ook nog eens meegewerkt aan de onderstaande video, vergeet daarvoor niet je ondertitels aan te zetten! Een deel daarvan is namelijk in het Frans, wat het niet al te makkelijk maakt.

De Mont Blanc is te verkennen via deze link en uiteraard gewoon via Google Maps.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws