Nieuws - 17 februari 2019   14:04 Belg overleden door aanrijding met Zillertalbahn in Mayrhofen

Door:

Een heel bizar ongeval in Mayrhofen gisteravond… Een 27-jarige Belg is daar om het leven gekomen door een aanrijden met de Zillertalbahn! 

Voor de duidelijkheid: de Zillertalbahn is een trein die door het Zillertal heen rijdt en meerdere skidorpen aandoet in de regio. Een 27-jarige Belg is door die trein geschept en de man kon het niet meer navertellen.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur ‘s avonds nadat de Belg thuis probeerde te komen na een après-ski feestje. Hij raakte waarschijnlijk de weg kwijt en probeerde via de spoorlijn de weg terug te vinden naar het dorp, maar toen kwam daar ineens de trein aanrijden.

Door de klap werd de Belg een nabijgelegen weiland in geslingerd en de machinist van de trein heeft direct de hulpdiensten gebeld. Die waren snel ter plekke, maar konden niets anders dan vast stellen dat de man direct was overleden.

Psychische hulp

De machinist van de trein zag de Belg nog wel lopen op het spoor en probeerde een noodstop te maken, maar de trein kwam niet op tijd tot stilstand. Volgens de machinist probeerde de man nog weg te springen, maar ook dat was al te laat.

Omdat de machinist het zo dichtbij zag gebeuren is er direct een crisisteam van het Rode Kruis ingeschakeld, die de man van psychische hulp kon voorzien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws