Nieuws - 14 november 2016   17:49 Belg wilt freeride gebied redden met Indiegogo campagne

Door:

De Belgische Joost van Zundert komt al jaren het liefste in het Franse gebied La Grave maar dat gebied komt nu in gevaar. Een groot concern wilt dit kleine gebiedje overnemen en het transformeren naar de standaarden van de grootste gebieden ter wereld en daar zitten ze niet op te wachten. Crowdfunding to the rescue! 

La Grave is een klein dorpje in de Franse Alpen en het is al jaren een paradijs voor de freeride liefhebbers aangezien dit geen gigantisch groot populair gebied is. Er staat maar één lift die je naar boven kan brengen en er is ook maar één piste te vinden, de rest is echt alleen beschikbaar voor de off-piste liefhebbers. Nu staat de enige aanwezige lift op de tocht aangezien de lease verloopt. Enkele grote partijen zijn aan het onderhandelen om de lift over te nemen en het pittoreske dorpje te transformeren. De Belgische Joost van Zundert ziet dit niet zitten en daarom heeft hij een crowdfunding campagne opgezet via Indiegogo.

Het doel van deze campagne is heel erg simpel. Zelf de lift overnemen en ervoor zorgen dat het niet in de handen van bedrijven kan vallen! Dit garandeert dat er geen skipistes bijkomen en het dorpje een freeride walhalla blijft, zoals het al jaren door het leven gaat. Om dit voor elkaar te krijgen is er uiteraard geld nodig en dat hoopt hij nu binnen te halen via Indiegogo! In totaal is er minimaal €45.000 nodig om de plannen door te laten gaan al kunnen ze nog veel meer geld gebruiken om ook te investeren in de toekomst.

De resultaten van de campagne zullen aan de burgemeester gepresenteerd worden en samen met de community gaan ze daarna aan de slag om te investeren in de skilift en mensen in te huren die de lift kunnen bedienen. Hiermee voorkomen ze dus dat het dorpje verandert in een standaard skigebied met veel pistes dat volledig draait op toerisme, maar juist de freeride spirit die er nu aanwezig is behoudt.

Uiteraard zitten er bij deze Indiegogo campagne weer een aantal perks. Zo kan je een simpel kaartje krijgen of een pot van de lokale honing, maar ook een avondje raclette zit er tussen en zelfs een complete dag op pad met een gids staat erbij. De namen van alle donateurs worden ook nog eens op een grote poster gezet die aan het begin van het dorp zichtbaar zal zijn. Op dit moment zijn ze al aardig op weg, de campagna heeft al meer dan €20.000 binnen gehaald en er zijn nog 24 dagen te gaan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws