Nieuws - 19 april 2019   17:18 België pakt titel in titanenstrijd bij NK/BK Freestyle 2019 in LAAX

Door:

De week is voorbij en na heel wat wedstrijden zijn de punten geteld en kwam het hoge woord eruit: België heeft de strijd om de beker gewonnen en mag zich dit jaar kampioen van het Freestyle Ski & Snowboard noemen!

En dat doet als Nederlander best pijn om op papier te zetten zonder er ook maar een traantje bij te laten, maar we hebben onze trots aan de kant gezet en zie hier: het staat allemaal zwart op wit.

Én op internet.

Wanneer je nu geen idee hebt waar we het over hebben dan zullen we je even bijpraten. De hele week kon er namelijk door middel van verschillende activiteiten punten bij elkaar gescoord worden. Dus wanneer er een Belg op de eerste plek van het overall podium stond na een wedstrijd? Punten. Wanneer er een Nederlander won met Beerpong? Punten. Als er een Belg…

Anyway, dat ging dus de hele week zo door en uiteindelijk moest de wedstrijd van de Fun Cross gaan bepalen wie er bovenaan de ranking kwam te staan. Christophe De Groof, Voorzitter Freestyle Commissie bij Sneeuwsport Vlaanderen, zag Seppe Smits in de finale van de Fun Cross naar de overwinning rijden en daarmee zijn land de overwinning pakken. Een meer dan gelukkige De Groof was dan ook het resultaat, die meteen even over de hele week begon: “Ik ben superblij met de hele week, super stoked en ook supertrots op de hele crew,” trapt hij af, waarna het resort ook meteen een compliment gaf. “Ik ben blij om in LAAX te zijn en ik hoop volgend jaar absoluut weer terug te keren!”

De strijd tussen Nederland en België om die felbegeerde titel in de wacht te slepen werd uiteraard ook nog even geanalyseerd door Christophe. “Ik wil het allemaal nog wel in een mooi overzichtje gooien,” lacht De Groof. “De Nederlanders hebben over de competities gezien het beste gepresteerd, waar de Belgen juist een tandje bijstaken tijdens de side events. Het is voor ons ook een leuke manier om het publiek een beetje meer invloed te geven en het is erg leuk dat we zo’n spannende battle hadden tot aan de laatste run van heel Snowfest,” is de Belg blij. En uiteraard was de energie voor volgend jaar ook alweer aanwezig: “Volgend jaar? Dan zijn we sowieso gemotiveerd om ‘m volgend jaar weer te winnen. Na twee keer mag je de wisselbeker houden, toch?”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws