Nieuws - 10 november 2015   10:31 Belgische Loranne Smans is nieuwe teamlid Burton Snowboards

Door:

De 17-jarige snowboarder Loranne Smans mag zich officieel team rider noemen van Burton Snowboards! Ze heeft een contract getekend waardoor de Belgische nu bij het grootste snowboard merk ter wereld hoort. 

Burton heeft de afgelopen tijd veel van zijn riders aan de kant gezet waardoor het contract van Loranne Smans alleen maar meer waarde heeft. De snowboardmaker heeft overduidelijk vertrouwen in haar kunsten en we kunnen wel begrijpen waarom. Ze doet mee aan onder andere de Wereld Kampioenschappen, scoort daar goed en in de toekomst zal het waarschijnlijk alleen maar beter gaan.

Het Belgische talent zit ook al een lange tijd bij de selectie van Sneeuwsport Vlaanderen, de Vlaamse variant van de NSkiV. Samen met Sebbe de Buck en Seppe Smits maakt zij deel uit van de absolute Belgische top en dat al vanaf haar 13e. Vanaf nu zal ze dus tussen het rijtje staan van onder andere Shaun White, Mark McMorris, Kelly Clark en Kimmy Fasani bij Burton!

Spring conditions here at Stubai Zoo! 󾭛󾁇󾓶Burton BeneluxBurton GirlsAnon OpticsPrime Park Sessions

Posted by Loranne Smans on zondag 8 november 2015

In het verleden heeft Smans TTR wedstrijden gereden en sinds twee seizoenen doet ze ook mee aan de World Cups, waarbij ze deelneemt aan de Big Air en de Slopestyle competities. Op de allereerste Snowboard Big Air World Cup voor dames scoorde ze al een vijfde plek waarmee ze zichzelf gelijk op de kaart wist te zetten! In augustus 2015 was ze ook aanwezig bij de World Cup in Cardrona (Nieuw Zeeland) met een 5e plek als resultaat op het slopestyle parcours en tijdens het aankomend seizoen zal Loranne mee blijven doen met deze wedstrijden.

World Cups rijden is leuk, maar uiteraard heeft Loranne ook nog een groter doel: de Olympische Spelen! Ze mikt op een deelname tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid Korea en uiteraard wil ze daar een topprestatie neerzetten. “Ik prijs me heel gelukkig dat een gerenommeerd merk als Burton me helpt om m’n droom waar te maken.” Het blijft overigens niet bij de Olympische Spelen, ze hoopt ook in de nabije toekomst een invite af te dwingen voor de X Games.

Bron:

Foto: Instagram Bron: Motions.be

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws