Nieuws - 11 maart 2019   9:38 Bergredding: “Gebruik je Find my Phone apps”

Door:

Na het incident van een paar weken geleden waarbij de bergredding iemand kon vinden door de GPS locatie van haar smartphone, komen ze nu met een extra advies. Gebruik de apps op je smartphone als je ergens in de bergen zit! 

Een slachtoffer terugvinden die alleen op pad is gegaan en niet terug is gekomen kan soms een hele operatie zijn. Als niet bekend is waar die persoon zich kan bevinden, is het zoeken naar een speld in een hooiberg. De verschillende smartphone apps kunnen daar dan weer een uitkomst voor zijn!

“De locatiefunctie op je smartphone kan onder ieder besturingsysteem draaien. Voor ons is het een hele nuttige tool voor zoekoperaties. We hebben al meerdere mensen kunnen redden dankzij deze apps”, aldus Maria Riedler, woordvoerder van de bergredding in Salzburg tegenover de ORF.

Historische data

Het gebruik van een mobiele telefoon voor het lokaliseren van slachtoffers is niet nieuw, er wordt al jaren gebruik gemaakt van driehoeksmetingen om de locatie van het telefoonsignaal te bepalen. Het grote nadeel is dat dit alleen werkt wanneer de telefoon ook daadwerkelijk aan staat.

De verschillende apps om je telefoon te zoeken slaan daarentegen juist de laatst bekende locatie op en deze informatie is ook nog beschikbaar als de telefoon volledig leeg is.

Apps

Het advies luidt dan ook om die apps ten alle tijden te gebruiken. En er voor te zorgen dat iemand toegang heeft tot het account waar die app aan vast hangt. Find my iPhone op iOS is via iCloud.com altijd te bereiken en Find my Phone van Android via android.com.

Overigens is het ook een goede om gebruik te maken van een van de Find my Friends apps. Ook deze slaan locaties op, waardoor iemand in het geval van een ongeluk toch nog redelijk snel gevonden kan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws