Nieuws - 24 januari 2023   20:21 Bergredding plukt vier Nederlanders van berg in Mayrhofen

Door:

Een off-piste avontuurtje liep voor vier Nederlanders niet helemaal zoals gepland. Ze hadden de bergredding nodig om het dorp weer te bereiken!

Het voorval vond afgelopen vrijdag aan het einde van de dag plaats. Een viertal Nederlandse wintersporters waren aan het afdalen in Mayrhofen, toen ze besloten om rond 15.00 uur buiten de pistes te gaan en op deze wijze terug te gaan naar het dorp in het dal. Deze afdaling werd steeds dichter bebost en het terrein werd steeds moeilijker, waardoor het viertal toch niet verder kon gaan en de afdaling moest staken.

Rond 17.20 uur hebben ze de bergredding ingeschakeld. In zulke gevallen is de opdracht vaak heel duidelijk: blijf vooral op je plek zitten, zodat de bergredding je kan vinden! Dit hebben de vier mannen ook gedaan en ze hebben zelfs op de plek waar ze zaten een klein kampvuurtje aangestoken, om een klein beetje op te warmen. De weersverwachting voor de nacht tussen vrijdag en zaterdag zag er ook vooral heel erg koud uit, dus een totaal overbodige luxe zal het zeker niet geweest zijn.

Rond 19.00 uur wist de bergredding het viertal te vinden op een hoogte van 1.350 meter. De reddingsactie zelf is vervolgens redelijk vlot verlopen, onder leiding van de bergredding zijn ze omhoog geklommen naar een beter begaanbaar bospad, om vervolgens te lopen naar een plek waar een auto kon komen die het viertal naar beneden heeft kunnen brengen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws