Nieuws - 5 oktober 2017   15:03 Beslissing over Lindsey Vonn’s mannenwedstrijd uitgesteld

Door:

Van uitstel komt..? Laten we hopen dat dat deze keer mee gaat vallen aangezien de beslissing voor het verzoek van Lindsey Vonn nog even op zich laat wachten. Pas in mei weten we meer! 

Eigenlijk zou het eerder deze week al D-Day zijn voor Lindsey Vonn, maar met een organisatie als de FIS weet je het maar nooit. Het onderwerp Lindsey Vonn is absoluut aan bod gekomen tijdens de algemene vergadering, maar een beslissing is niet gemaakt. De FIS heeft besloten om ‘m weer verder naar voren te schuiven en pas in mei gaan ze zich er nog een keer over buigen.

Dat het verzoek van Lindsey Vonn om mee te doen bij de mannen voor heel wat controverse zorgt bij de FIS mag inmiddels duidelijk zijn, maar dat het nu kog eens zo lang moet duren? Zelf geeft de FIS aan dat ze echt wel een legitieme reden hebben voor deze beslissing, aangezien het verzoek toch pas over het seizoen 2018/2019 gaat en de Olympische Winterspelen voor de deur staan, waardoor ze zich nu met andere dingen bezig moeten houden.

Is er dan helemaal niks uit die vergadering gekomen? Gelukkig valt dat mee, want het blijkt dat veel officials binnen de FIS absoluut open staan voor het verzoek van Vonn. Of dit al een meerderheid is weten we niet, maar het klinkt in ieder geval alvast positief. Wel zeggen erbij dat er regeltechnisch nog een aantal dingen uitgevogeld moeten worden om dit feestje door te laten gaan, wat tevens een van de redenen is voor het uitstellen van de beslissing.

Ergens midden mei 2018 moet er dus eindelijk duidelijkheid gaan komen of Lindsey Vonn mee mag doen tijdens een mannen World Cup wedstrijd. Tot die tijd weten we één ding zeker: er gaat nog hard gelobby’d worden om deze deelname er doorheen te drukken. Het blijft nog even spannend!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws