Nieuws - 17 juni 2021   9:43 Beveiligingsbeelden Italiaanse liftramp gedeeld door televisiezender

Door:

Enkele weken na het ongeval in Italië zijn de beveiligingsbeelden online verschenen. De beelden laten zien hoe de gondel naar beneden stort met de inzittenden. 

Enkele weken geleden ging het volledig mis vlakbij het Italiaanse Lago Maggiore. Een gondellift, die gebruikt werd om mensen naar een uitzichtpunt in de bergen te brengen, crashte en uiteindelijk zijn daardoor 14 personen om het leven gekomen. De enige overlevende is een 5-jarige jongen, die zijn ouders is verloren bij het zware ongeval.

Sindsdien is ook duidelijk geworden hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. De liftbedienden hebben namelijk de noodrem bewust geblokkeerd, nadat deze meermaals ‘zomaar’ aan schoot en daardoor de lift langere tijd stil bleef staan. Drie personen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn daarvoor gearresteerd.

Op de beelden is duidelijk te zien wat er mis gaat met de gondel. Vlak voor de aankomst bij het bergstation knapt een kabel, waardoor de gondel met een noodgang naar beneden vliegt over de overgebleven kabel. Wanneer de gondel op hoge snelheid bij de laatste liftpaal aankomt, vliegt de gondel volledig van de kabel af en stort de gondel naar beneden. Juist voor dergelijke gevaarlijke ‘rollbacks’ bestaat de noodrem en die had dit ongeluk dan ook vermoedelijk kunnen voorkomen, of in ieder geval veel minder ernstig kunnen maken. Het is nogal een verschil of de gondel met hoge snelheid terug rolt en naar beneden valt, of dat de gondel stil hangt.

De beelden zijn gedeeld door de Italiaanse zender TG3 en zijn afkomstig van de beveiligingscamera’s.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws