Nieuws - 4 december 2016   19:41 Twee bezopen skiërs lopen serieuze verwondingen op

Door:

Nadat je aardig wat meters hebt gemaakt op de piste heb je wel een pilsje verdient toch? Maar ja, je kan het ook té gek maken, dat hebben twee Duitsers wel laten zien… Ze keken iets te diep in het glaasje en liggen nu in het ziekenhuis! 

De twee Duitsers (19 en 22 jaar oud) hadden er blijkbaar heel veel zin in aangezien ze nog voor het begin van de middag zichzelf al helemaal lam hadden gezopen en eigenlijk niet meer op ski’s konden staan. Toch hadden ze daar schijt aan en gingen ze gewoon verder! In het Oostenrijkse Silvretta Montafon, rondom het dorpje St. Gallenkirchen, ging het volle bak mis.

De Duitsers gingen na hun zuippartij richting het bergstation van de Panoramabahn (2375 meter hoogte) waar ze op het briljante idee kwamen om helemaal kachel tegen elkaar te gaan racen. Het doel was om als eerste bij het bergstation van de Kapell-lift aan te komen op 1752 meter hoogte maar beiden hebben ze de finish niet gehaald. De blauwe 1a piste, die begint bij het bergstation van de Panoramabahn en de skiërs halverwege richting de Kapell lift kon brengen, was voor beide bezopen skiërs toch een aardige stap te ver.

Beide skiërs gingen zo hard onderuit op deze run dat ze zwaargewond achterbleven en dat de reddingsdiensten erbij gehaald moest worden. Om het helemaal compleet te maken zijn ze niet tegen elkaar gecrasht maar waren beide ongevallen volledig onafhankelijk van elkaar. De verwondingen die ze opliepen bij de crash waren zo erg dat ze allebei met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Omdat beide crashes volledig onafhankelijk gebeurden moesten er dus ook twee helikopters ingevlogen worden, dus het gaat een duur geintje worden voor de Duitsers.

Wat de verwondingen zijn en hoe ze er nu bij liggen is niet duidelijk, maar het mag wel duidelijk zijn dat dit een behoorlijk achterlijke actie is geweest. Een drankje na het skiën moet natuurlijk kunnen, maar als je er meer naar wilt gooien zorg dan wel dat je al beneden bent en dat je niet nog ergens heen moet gaan. Maakt je après-ski ook alleen maar gezelliger!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws