Nieuws - 5 maart 2021   17:22 Bibian Mentel heeft uitzaaiingen in hersenen, geen behandelplan meer mogelijk

Door:

Het gaat niet goed met snowboardster Bibian Mentel. Bij de 48-jarige zijn nieuwe uitzaaiingen ontdekt en artsen hebben aangegeven dat er geen behandelplan meer mogelijk is. 

Bibian Mentel vecht al jarenlang tegen kanker, nadat er 21 jaar geleden voor het eerst een diagnose gesteld werd. Meermaals werd ze ‘schoon’ verklaard, echter is de ziekte keer op keer terug gekeerd. Eind 2020 werd ze nog geopereerd aan haar rug, nadat er een rugwervel beschadigd was door een tumor.

Inmiddels zijn er nieuwe uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen van Bibian Mentel en deze keer is er volgens de artsen, in tegenstelling tot de vorige 15 diagnoses, geen behandelplan meer mogelijk. “De artsen hebben tegen Bibian gezegd dat het verstandig is om te beginnen met afscheid nemen van haar dierbaren”, aldus een statement op de website van de Mentelity Foundation.

Ondanks deze diagnose, laat Mentel weten nog steeds te blijven genieten van het leven en voor 9 maart staat een seminar over winnaarsmentaliteit vanuit de Mentelity Foundation op de agenda en die zal ze ook gewoon geven, afblazen is geen optie. “Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie.”

Mentel vecht al vanaf haar 27e tegen kanker. Ze kreeg een diagnose van botkanker vlak voor de Olympische Spelen van Salt Lake City, waarop ze haar onderbeen moest laten amputeren. Na deze amputatie heeft ze het Paralympisch snowboarden opgepakt en heeft daar grote successen weten te halen, waaronder drie gouden medailles tijdens de Paralympische Spelen.

 

Foto: Mentelity Foundation / Mathilde Dusol

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws