Nieuws - 29 maart 2021   21:15 Bibian Mentel overleden aan de gevolgen van kanker

Door:

Zojuist is het nieuws naar buiten gekomen dat de voormalig Paralympisch snowboardster Bibian Mentel is overleden, na haar 20-jarige strijd tegen terugkerende kanker. 

Enige tijd geleden kwam het nieuws al naar buiten dat bij Bibian Mentel opnieuw kanker is geconstateerd, deze keer ging het om uitzaaiingen in haar hersenen. De artsen hebben destijds aangegeven dat Bibian niet meer behandeld kon worden en deze uitzaaiingen zijn haar uiteindelijk fataal geworden.

Bij Bibian Mentel werd in 2001 voor het eerst kanker geconstateerd, terwijl ze op dat moment al meerdere nationale snowboard titels had gewonnen en zicht had op deelname aan de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. Een tumor in het botvlies zorgde ervoor dat ze haar rechteronderbeen moest amputeren.

Na deze operatie stond ze niet lang daarna weer op een snowboard en sindsdien heeft ze meegedaan aan de Paralympische onderdelen, waar ze in totaal drie gouden medailles mee wist te winnen. In Sochi (2014) won ze goud op het onderdeel Snowboardcross en vier jaar later in Pyeongchang (2018) won ze nog eens twee Paralympische titels, op de onderdelen Snowboardcross. en Banked Slalom. Na deze editie zette ze een punt achter haar topsport carrière.

Door de jaren heen is er bij Bibian Mentel in totaal 15 keer kanker vastgesteld. Afgelopen december kreeg ze nog een operatie aan haar rug, waarbij een stuk wervel verwijderd moest worden die door een tumor beschadigd was. Bibian Mentel is 48-jaar oud geworden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 april 2021

Zondag WTF #425

Weer een week lockdown ellende, alsof we er nog niet genoeg hebben gehad. Hoe dan ook, chill er op los, de WTF staat voor je klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws