Nieuws - 24 november 2018   12:54 Bierprijzen Oostenrijk dit seizoen al verhoogd

Door:

Shit, geen goed nieuws uit Oostenrijk! Het is misschien niet heel denderend, maar wel precies wat er werd verwacht. Oostenrijk is begonnen met het verhogen van de bierprijzen! 

Het zat er al aan te komen met al het nieuws de afgelopen maanden, dat onder andere een mislukte oogst van hop er voor zou gaan zorgen dat de prijzen van een biertje gaan stijgen. In Oostenrijk is de eerste prijsstijging nu een feit en het gaat nog niet eens om een verhoging door de hopoogst!

De Brau Union, het overkoepelende bedrijf van zo’n beetje alle grote Oostenrijkse biermerken waaronder Gösser, Zipfer, Kaiser en Edelweiss, heeft aangekondigd dat het alle prijzen met 3% gaat verhogen. Geen shocking nieuws of bizarre hoge kosten, maar die 3% gaat dus op de inkoopprijs voor de kroegen. Oftewel, waarschijnlijk gaan die kosten extra hard doorberekend worden aan de consument.

Belangrijkste oorzaak voor deze prijsstijging in Oostenrijk is voor nu de stijgende kosten door inflatie, personeels- en energiekosten van de verschillende brouwerijen. Hierdoor zeggen ze zelf niets anders te kunnen dan de prijzen omhoog te gooien. De hogere kosten voor gerst en hop worden nu nog niet genoemd, maar het zou heel goed kunnen dat dit de komende maanden nog wel mee gaat spelen. De brouwerij sluit nog hogere bierprijzen in de toekomst dan ook zeker niet uit.

Als je komend jaar meer moet gaan betalen voor je pilsje in de sneeuw, dan weet je in ieder geval waarom. Nu nog hopen dat het verder wél goed gaat lopen met de hop- en gerstoogst, anders gaan de prijzen nog veel verder stijgen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws