Nieuws - 4 januari 2022   16:41 Bijna duizend Nederlanders besmet tijdens Kerstvakantie in Oostenrijk

Door:

Het nieuwsbericht waarvan je wist dat ‘ie zou gaan komen… De aangekondigde inreisbeperkingen richting Oostenrijk heeft niet heel veel effect gehad, van zo’n duizend Nederlanders is vastgesteld dat ze corona hebben gekregen in Oostenrijk! 

Toen de inreisbeperkingen aangekondigd werden en Nederlanders massaal eerder naar Oostenrijk trokken, ging het al rond. Hoe lang zou het duren voordat een dergelijk nieuwsbericht naar buiten zou komen? Nou, daar is ‘ie hoor! Volgens het RIVM is inmiddels bij bijna duizend mensen vastgesteld dat ze corona hebben gekregen door de wintersportvakantie in Oostenrijk, maar het werkelijke aantal zal nog een stuk hoger liggen.

Door de vele besmettingen in Nederland kan er op dit moment geen fatsoenlijk bron- en contactonderzoek gedaan worden door de GGD’en in Nederland, waardoor het RIVM vermoed dat het aantal veel hoger ligt en deze cijfers een vertekenend beeld geven. Vanuit Frankrijk zijn er ook nog eens meer dan 700 besmettingen terug naar Nederland gekomen. In totaal kan het RIVM op dit moment 15,8% van alle positieve testen toebedelen aan ‘het buitenland’.

Vooralsnog betekent het niets voor de maatregelen, ook niet voor de Alpenlanden zelf.

Spanning in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn er nog geen nieuwe maatregelen aangekondigd, maar rommelt het wel aardig. De besmettingen bij skischolen en ‘andere clusters’ die betrekking hebben met toerisme zorgen ervoor dat her en der angstig gekeken wordt naar de situatie. Christian Harisch, voorzitter van de VVV in Kitzbühel, roept zelf om een lockdown van één week in te stellen voor het toerisme in de regio, om te voorkomen dat er een golf van besmette medewerkers gaat komen.

Tegenover de Tiroler Tageszeitung laat hij weten dat wanneer men zo door blijft gaan als nu, de sector snel volledig op z’n gat komt te liggen doordat er geen medewerkers meer beschikbaar zullen zijn. Bij een positieve test of contact met een besmet iemand moet diegene gelijk in quarantaine en zodra dit op de werkvloer gebeurt, zit het halve personeelsbestand zomaar ineens thuis.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws