Nieuws - 10 april 2019   9:47 Bizar: Man na 1,5 uur levend onder lawine gevonden

Door:

Wat. De. Fuck. Iemand in Zwitserland heeft ontzettend veel mazzel gehad. De man werd na 1,5 uur onder een lawine vandaan gehaald! 

De man was gistermiddag bezig met een tour richting Göscheneralp toen het toch ineens flink mis ging. Een grote zware lawine kwam naar beneden en die heeft de man begraven onder een pak met zware natte sneeuw.

Gelukkig voor de man werd de reddingsdienst snel ingeschakeld, maar het heeft nog heel erg lang geduurd voordat ze de man daadwerkelijk hebben kunnen vinden. Een volledige crew inclusief reddingshond heeft anderhalf uur moeten zoeken voordat ze tekenen van leven zagen en de man daadwerkelijk uit hebben kunnen graven.

Dankzij de reddingshond hebben ze de man nog kunnen vinden en wonder boven wonder had de man een flinke luchtpocket op de plek waar hij lag, waardoor de man deze lawine dus heeft kunnen overleven.

Uiteindelijk is de man met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht en had hij slechts hele lichte verwondingen en had hij door de lange tijd onder de sneeuw lichte onderkoelingsverschijnselen opgelopen. De man maakt het verder goed.

Anderhalf uur onder de sneeuw liggen is overigens wel behoorlijk bizar te noemen en de man mag écht van geluk spreken. Normaal gesproken is de overlevingskans na 15 minuten onder een lawine al nihil en dat heeft alles te maken met het zuurstofgebrek, maar door die luchtpocket heeft hij het dus alsnog kunnen overleven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws