Nieuws. Video's - 18 september 2020   16:05 Bizar: Serre Chevallier ‘verliest’ bergflank

Door:

Soms kan er nog wel eens wat gesteente schuiven in de bergen en dat is zeker in de zomer het geval. In Serre Chevalier is het nu wel heel extreem, daar is een complete bergflank naar beneden komen denderen! 

Gisteravond is iets voor 7 uur een bizar tafereel vast gelegd in de Franse regio Serre Chevalier. Een bergflank, gelegen in het gebied Monêtier les Bains, brokkelde daar namelijk af en is zonder pardon naar beneden gekomen.

Het gebied Monêtier les Bains is erg populair onder de freeriders en dat is mede omdat er hele hoge bergtoppen te vinden zijn. Het stuk berg wat los is gekomen bevond zich voorheen op de Dôme du Monetier waardoor het reguliere piste gedeelte sowieso niet geraakt is door de losgekomen landmassa, maar dit zal zeker gevolgen hebben voor de freeride opties in het gebied.

Geen gewonden

Vooralsnog zijn er geen gewonden gemeld in dit gebied. De bergflank die los kwam zat op grote hoogte en was onderdeel van het laatste stuk van een relatief kleine gletsjer, waardoor de kans ook vrij klein was dat er mensen in dat exacte gebied aanwezig waren, zeker gezien het tijdstip.

Het gesteente is vanaf de Dôme du Monetier naar de Tabuc vallei gestort en vooralsnog zou er ook geen reden zijn voor paniek dat er mogelijk nog meer los komt. Loskomende rotsblokken zijn in dit gebied niet heel vreemd omdat de gletsjer zelf aan het slinken is, al is dit een wel heel extreem geval. Het dorp en het skigebied zijn hoe dan ook veilig.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws