Nieuws - 27 februari 2019   13:04 Bizar: Sneeuwstorm in de States vouwt communicatietoren dubbel

Door:

Een, wat? Terwijl het hier in Europa meer lente dan winter is, is dat in de Verenigde Staten wel anders. Een sneeuwstorm heeft daar zelfs een communicatietoren weten te slopen! 

De situatie is bar en boos in de Verenigde Staten, met zware sneeuwval en ook heel veel hele zware windstoten. Die windstoten schieten boven de 160 km/h en dat is terror voor de skigebieden. In Sugarloaf, een skigebied in de Amerikaanse staat Maine, ging het wel heel erg ver.

De combinatie van zware sneeuw en harde windstoten hebben daar namelijk op een van de bergpieken en grote communicatietoren dubbel weten te vouwen. Deze toren kon vanuit een groot deel van het skigebied gezien worden, maar daar is nu niks meer van over behalve een stapel gebogen staal. Een aardig beeld van hoe extreem het weer in deze regio is!

Gevolgen voor het gebied

Voor het gebied zelf vallen de gevolgen gelukkig mee. Het gebied heeft aangegeven dat zij zelf vrijwel geen gebruik maken van deze toren, maar de toren verhuren aan allerlei andere partijen, zoals telecomproviders. Dit betekent dus wel dat het telefoonbereik rondom Sugarloaf een aardige klap kan krijgen.

De toren stond ook niet voor niets op de bergtop, omdat dan het bereik simpelweg het grootste is. Overigens staat deze toren ook al heel wat jaren en zijn er tot nu toe nog nooit problemen geweest.

“De toren simpelweg omver geblazen door een harde windstoot. Het is een goede herinnering aan hoe intens de condities op de berg kunnen zijn en waarom het altijd beter is om de aanwijzingen van de pistedienst te volgen.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws