Nieuws - 10 februari 2020   15:34 Bizar: Verse sneeuw in Vail, wachttijden lopen op tot twee uur

Door:

Dat Vail een van de skigebieden is met de langste wachtrijen was al wel bekend. Maar dat die wachttijden op kunnen lopen tot twee uur? Hoe bezopen wil je het hebben! 

Iedereen heeft de pest aan wachten voor een skilift. Toch? Soms is het nu eenmaal zo ontzettend druk, dat je niet anders kan dan heel lang wachten totdat je eindelijk een keer in kan stappen. Maar goed, in de Alpen lopen die wachttijden meestal niet heel erg op. In het Amerikaanse Vail is die situatie wel anders!

Afgelopen weekend was er namelijk zo’n 70 centimeter aan verse sneeuw naar beneden gekomen rondom Vail, waardoor ongeveer half Colorado richting het gebied trok om zo veel mogelijk poederbochten te pakken. Maar ja, dat kunnen die liften niet helemaal aan! “Het is een historische sneeuwstorm! We verwachten nog lange tijd perfecte condities”, aldus Greg Johnson, vice-president van het skigebied.

Gondola One is de belangrijkste toegangslift voor het skigebied en daar liep de rij zo gigantisch op, dat er op het hoogtepunt ongeveer twee uur gewacht moest worden voordat je in kan stappen. Newsflash: Tegen de tijd dat je boven bent is alles al zo verspoort als maar zijn kan.

Hoewel het een stuk sneller zou zijn om met stijgvellen naar boven te sjouwen, kiezen de meeste er toch echt voor om de skilift in te klimmen en dus werkelijk idioot lang te blijven wachten.

En als je denkt dat alleen die ene toegangsgondel de sjaak was? Nope. Dit is een van de stoeltjesliften later op de dag:

En zelfs op de pistes werd er gewacht totdat een gedeelte vrijgegeven kon worden door de pistedienst en er toch nog wat verse poeder geskied kon worden:

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws