Nieuws - 13 februari 2020   15:51 Bizarre wachtrijen in Vail: “Sorry voor de situatie”

Door:

De afgelopen week zijn de beelden de hele wereld over gegaan, de wachtrijen in Vail gingen viral! Zelf snappen ze ook dat het geen hele chille situatie is en dus hebben ze nu hun excuses aangeboden. 

Dus, je betaalt ongeveer $200 voor een dagticket en vervolgens sta je eerst twee uur in de wachtrij voordat je überhaupt een skilift in kan klimmen? Doodnormaal in Vail! De afbeeldingen van de wachtrijen zijn werkelijk het hele internet over gegaan en nu moet het gebied zelf wel een reactie geven.

De gekte was namelijk compleet. Er was in 48 uur tijd zo’n 70 cm gevallen en dus ging iedereen massaal naar het skigebied toe om zoveel mogelijk poedermeters te pakken. Het was zo bizar dat er mensen al om 6 uur klaar stonden voor de skilift, zodat ze zeker zouden zijn van de eerste tracks.

Historisch

Het gevolg? Een grote chaos in Vail. Er waren zo veel mensen dat het gebied het simpelweg niet meer aankon. Vail zelf biedt nu zijn excuses aan voor deze chaos, maar stelt ook dat ze een monsterklus hadden om alles recht te trekken.

“Deze sneeuwval was historisch”, aldus Beth Howard, COO van Vail. “Deze sneeuwval staat in de top vijf van de 58-jarige historie van Vail. Al onze medewerkers moesten met man en macht werken om alles gereed te krijgen.”

Excuses

“Hoewel we niemand willen zien wachten, was de wachtrij op vrijdag opgelost om 10 uur ‘s ochtends en om 9.15 uur ‘s ochtends op zaterdag. De rest van de dag was de wachtrij slechts vijf minuten lang.”

In de middag liep het wel weer compleet spaak verderop in het gebied en dit betreurt Vail dan ook: “In de middag, terwijl de meeste liften vrij waren van wachtrijen, hadden we een grote uitdagingen in het openen van terrein aan de achterkant van het gebied. Om 10.30 uur ‘s ochtends begon de rij toe te nemen en werd de wachttijd 30 minuten, maar dit werd alleen maar langer. Om 2 uur was deze rij weer opgelost, maar de periode daar tussen was onacceptabel voor onze gasten en hiervoor bieden we onze excuses aan.”

Compensatie voor de gasten is er niet en Vail gaat ook geen verdere maatregelen nemen. “We hadden beter werk kunnen verrichten om onze gasten beter in te lichten. We hebben echter het volste vertrouwen in ons team en de investeringen die we doen om deze situaties te voorkomen. Dit was een op zich zelf staand incident, midden in extreme condities.”

Of dat laatste ook echt het geval is? Vail staat al wel bekend als gebied waar je regelmatig heel erg lang moet blijven wachten, dus de kans is groot dat het nóg een keertje gaat gebeuren. Toch maar op zoek naar een ander gebied?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws