Freeride. Nieuws - 14 december 2019   17:52 BK Freeride gooit inschrijvingen open voor 2020 editie

Door:

Amaikes, de inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap Freeride gaan subiet beginnen, dus je weet wat je te doen staat. Inschrijven maar! 

Net als vorig jaar gaat het BK Freeride verreden worden in het Zwitserse Nendaz in de week van de 2* Freeride World Qualifier. Oftewel: je weet zeker dat je een wedstrijd van niveau hebt op een locatie die aan internationale standaarden voldoet.

Het BK Freeride gaat verreden worden tussen 14 maart en 21 maart, wat precies de week is van de Nendaz Freeride week! In deze week staat heel Nendaz in het teken van zo’n beetje alle mogelijke freeride wedstrijden, behalve de Freeride World Tour zelf. Oftewel: het begint met de Freeride Junior Tour op zaterdag 14 maart, vervolgens is er een één ster FWQ wedstrijd gepland op maandag of dinsdag, afhankelijk van het weer.

Het daadwerkelijke BK Frereide wordt verreden samen met de 2* Freeride World Qualifier en de wedstrijd staat nu gepland op woensdag 18, donderdag 19 of vrijdag 20 maart, afhankelijk van de condities. En dat is niet alles! De beste deelnemers kunnen namelijk ook nog eens een plekje krijgen in de ultieme freeride wedstrijd in Nendaz: de Nendaz Freeride Elite 4* FWQ competitie. Dit is een wedstrijd op het niveau van de Freeride World Tour en de beste drie mannelijke skiërs, beste twee vrouwelijke skiërs, beste twee mannelijke snowboarders en de beste vrouwelijke snowboarder krijgen hier een kwalificatie voor.

Pakketten

Inschrijven voor het BK Freeride kan dus vanaf nu en je hebt de keuze uit meerdere pakketten. Wanneer je een inschrijving doet dan krijg je sowieso een BK goodiebag, korting in bar Edelweiss, een party in de Belgian Mansion en de nodige afterparty’s in het dorp zelf.

Voor een hele week (6 nachten, 6 dagen skipas) betaal je een totaal van €499,-, dit is inclusief de deelname en inschrijving bij Sneeuwsport Vlaanderen. Ook is er een pakket voor een korter verblijf tussen 17-03 en 21-03 (4 nachten, 3 dagen skipas) die voor €449,- in de verkoop gaat. Kom je alleen kijken en doe je zelf niet mee? No problem! Voor €399,- ben je de hele week onder de pannen (6 nachten, 6 dagen skipas) en voor €349,- heb je de shortski optie van 4 nachten en 3 dagen skipas.

Klein detail: de bovenstaande prijzen zijn voor de early birds die tussen 14 december en 20 december boeken, daarna zal de prijs omhoog gaan met €50,-. Wil je helemaal geen accommodatie hebben, maar alleen meedoen aan de wedstrijden? Ook dat kan, dan betaal je €189,- voor het wedstrijdpakket! Inschrijven kan via de officiële BK Freeride website.

 

Foto: BK Freeride

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride