Nieuws - 3 november 2017   11:42 Bode Miller zet officieel een punt achter zijn ski carrière!

Door:

Een van de meest succesvolle skiërs ter wereld heeft besloten om de lange latten aan de kant te knikkeren. Met de Olympische Spelen in aantocht is er een deelnemer minder op de startlijst, Bode Miller stopt met racen! 

Het nieuws kwam naar buiten na een diepte interview in Amerika, daar gaf hij aan klaar te zijn met het race wereldje en dus volledig te stoppen met het wedstrijdskiën. We gaan hem dan ook niet meer in actie zien op de World Cup wedstrijden en ook de Olympische Spelen laat hij schieten.

Bode Miller heeft overigens al een tijd niet meer meegedaan aan die World Cup wedstrijden, maar dat heeft vooral ergens anders mee te maken. Hij wilde zijn contract met HEAD verbreken om vervolgens voor het merk Bomber Ski’s te gaan skiën, waar hij zelf mee heeft mogen werken aan het ontwerp van de latten. HEAD heeft dit vervolgens geblokkeerd omdat zij Bode aan zijn contract hebben gehouden.

Heel wat gedoe en een rechtszaak later is Bode simpelweg klaar met al het gedoe van het wereldje, waardoor hij nu gekozen heeft om te stoppen. Helemaal tevreden over z’n carriere is hij overigens niet, hij geeft namelijk zelf aan dat hij zichzelf vaak in de weg heeft gestaan en dat zijn succes daar ook onder heeft geleden. Ondanks het feit dat hij zich mentaal veel sterker voelt dan een paar jaar geleden, maakt hij nu dus toch deze keuze.

“Het voelt niet alsof ik echt iets ga missen. Ik heb zo’n lange carrière gehad en de dingen zijn gewoon zo gelopen. Het voelt alsof ik alles uit mijn carrière heb kunnen halen en ik heb dan ook nergens spijt van.”

Overigens gaat hij nog wel naar de Olympische Spelen toe, maar dan als analist voor de Amerikaanse zender NBC. “Mensen hebben altijd al aangegeven dat ik heel kritisch kan zijn,” aldus Bode over zijn nieuwe rol.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws