Nieuws - 28 april 2017   17:28 Bouw van nieuwe AreitXpress in Zell am See is begonnen

Door:

Als je ooit in Zell am See bent geweest dan heb je vast en zeker in de AreitXpress gezeten. Deze lift is inmiddels wel aardig oud te noemen en dus is het hoog tijd voor vernieuwing. De bouw is al begonnen de oude liften krijgen een nieuw leven! 

De AreitXpress in Zell am See is de lift die je vanaf de weg als eerste ziet, als je tenminste vanuit de hoek van Kaprun het skigebied binnen komt! Deze liftroute is al sinds 1971 in gebruik en ondertussen is er veel veranderd, maar daar komt aankomend seizoen nog veel meer bij. De oude lift gaat namelijk tegen de vlakte en er komt een gloednieuw exemplaar voor in de plaats.

Het werk aan deze nieuwe lift is inmiddels begonnen, nadat Zell am See vorige week de deuren heeft gesloten voor dit winterseizoen! Ondanks het feit dat de nieuwe lift dezelfde route af gaat leggen zal er toch veel veranderd worden, omdat er bijna niks van de oude lift gebruikt kan worden. Het dalstation zal voor een deel hergebruikt worden, maar er is wel goed nieuws. Mrt de nieuwe lift kan je vanaf de begane grond instappen en dus hoef je geen trappen meer te pakken.

Verder wordt de oude gondel, die er al sinds 1988 staat, ingeruild voor een hypermodern exemplaar waar 10 mensen in kunnen per gondel. Uiteraard zijn ze voorzien van verwarming en heb je ook nog eens gratis WiFi in de skilift.

De oude gondel gaat overigens niet een of andere oversized kliko in, hier hebben ze al iets op gevonden. Een pretpark in Colombia was blijkbaar op zoek naar een gondel en dit was natuurlijk een koopje voor ze. Hoeveel die oude lift nog op heeft gebracht is niet bekend, maar het zal voor Zell am See wel een lekkere meevaller zijn aangezien de nieuwe AreitXpress een aardige investering is voor het gebied!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 augustus 2019

Zondag WTF #343

Nog brak van een episch weekend? Of gewoon lekker in je chillmode? Het is in ieder geval weer WTF tijd!  Lees Meer…

Meer Nieuws