Nieuws - 16 april 2018   11:21 Bouw van nieuwe liftverbinding Kitzsteinhorn eindelijk gestart

Door:

Er is jaren vol met gedoe aan vooraf gegaan, maar nu is het eindelijk zo ver. In Kaprun gaat de nieuwe liftverbinding naar de gletsjer vanuit het dorp gebouwd worden en de start van de bouw is eindelijk begonnen! 

Voor Kaprun is het gebrek aan een verbinding vanuit het dorp naar de gletsjer al jaren een doorn in het oog en dus is het grootste bouwproject in jaren tijd in gang gezet. Vanuit het dorp komt er een verbinding naar het station van de eerste Gletscherjet op de Kitzsteinhorn, waar de Langwiedpiste op uitkomt.

De bouw van deze verbinding is alles behalve klein te noemen en dus gaan ze dit ook in twee fases uitvoeren. De eerste fase is nu gestart en bestaat uit een vervanging van de lift op de Maiskogel, het kleinere gedeelte van Kaprun. Hier komt nu een 10-persoons gondel en gaat gepaard met een midden station op 1.137 meter hoogte en een gloednieuw bergstation op 1.570 meter hoogte.

Deze nieuwe lift moet in december 2018 gereed zijn voor het nieuwe wintersportseizoen en dan gaat men ook direct beginnen met de bouw van het tweede gedeelte van het project, namelijk de daadwerkelijke verbinding tussen de Kitzsteinhorn en de Maiskogel. Hier komt een grote 3S gondellift te staan waar ook veel minder liftpalen voor nodig zijn en waardoor je dus direct vanuit de gletsjer richting het dorp kan komen.

Verkeersdrukte

Voor Kaprun is de aanleg van deze nieuwe liftbaan een absolute must, aangezien het verkeersprobleem in Kaprun aardig groot is geworden. Met name in het hoogseizoen zijn er dikke files richting de gletsjer, om nog maar te zwijgen over de chaos bij het parkeren. Door de nieuwe liftverbinding hoopt Kaprun ook weer op een opleving in het dorp en rondom het dalstation van de Maiskogel, waar het nu nog wel eens uitgestorven wil zijn omdat iedereen weer op tijd met auto of bus naar de accommodatie moet. Een liftverbinding op loopafstand heeft dan uiteraard wel de voorkeur!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws