Nieuws - 2 juli 2019   18:32 ‘Boze, skiënde dokter’ komende drie jaar één dag in de gevangenis

Door:

De dokter die op de piste een tiener neerstak met z’n skistok heeft een veroordeling te pakken. De komende drie jaar moet hij op 14 februari één dag in de gevangenis doorbrengen! 

Het is een beetje een vage straf, maar dat is dan ook nog niet alles. Het bizarre geval vond al in 2016 plaats op, jawel, 14 februari in het Amerikaanse Mountain Creek. Dr. Samuel Caruthers was daar aan het skiën toen hij in een woedeaanval een 14-jarige skiër heeft aangevallen nadat de 14-jarige de 10-jarige zoon van Caruthers geraakt had.

Straf

De zaak loopt dus al aardig lang, maar nu is er eindelijk een oordeel. Om te beginnen moet hij dus de komende drie jaar 24 uur in een gevangenis doorbrengen om hem ‘te herinneren aan wat hij heeft gedaan’. Daarnaast moet hij nog 200 uur taakstraf voltooien, inclusief een cursus woedebeheersing. Naast dit alles moet de man een compleet persoonlijkheid- en psychologisch onderzoek voltooien.

Dr. Caruthers is in het verleden al eens veroordeeld voor gevallen die ‘iets met woede te maken hebben’ en daarom is de rechter ook onverbiddelijk voor de man. Er gaat nog gekeken worden of de medische licentie van Caruthers ingetrokken gaat worden.

Trauma

De jongen die door de dokter aangevallen is, heeft het er in ieder geval zwaar mee. Tijdens de rechtszaak heeft de jongen aangegeven dat hij door de aanval last heeft van aanhoudende nachtmerries en dat alle referenties naar iets van wintersport voor grote psychische problemen zorgen.

Gezien z’n jonge leeftijd, het slachtoffer is nu 16-jaar oud, weegt dit feit ook heel zwaar mee in de zaak.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Regen, wind, het lijkt bijna herfst. Beetje jammer dat de winter nog zo ver weg is! Dan maar een lekkere treerun om je zondag beter te maken?  Lees Meer…

Meer Nieuws