Nieuws - 5 december 2018   16:04 Brand in skilift Hochfügen: Voorzichtig positieve berichten voor snelle opening

Door:

Na de brand zijn de onderzoeken in volle gang en de eerste conclusies zijn getrokken. Sterker nog, er komen zelfs voorzichtige, positieve berichten naar buiten! 

De schade aan het dalstation van de Zillertal Shuttle is behoorlijk te noemen, maar wat de exacte gevolgen zouden zijn was nog even onduidelijk, net als de oorzaak van de brand. Inmiddels is er wat meer bekend en is er ook een eerste positieve inschatting gemaakt over een snelle herstart.

Oorzaak

De meeste branden beginnen op een bijzonder lullige manier en dat lijkt hier niet anders te zijn. De brandweer heeft namelijk vastgesteld waardoor de brand heeft kunnen beginnen en daaruit bleek dat de brand in de bestuurdersruimte, waar de liftbedienden zitten, is begonnen. Twee halogeenlampen hebben daar volle bak aan gestaan en de hitte van deze lampen hebben vloermatten in de brand weten te steken. Het vuur wist zich vervolgens snel te verspreiden met grote schade als gevolg.

Snelle herstart

Na dit eerste onderzoek zijn ze in Hochfügen ook gelijk voorzichtig positief. De schade aan het gebouw is best fors te noemen, maar het lijkt tot dusver de integriteit van het gebouw niet in problemen te brengen. Ook de cruciale liftonderdelen zelf lijken minimaal beschadigd te zijn, met uitzondering van de apparatuur in de bestuurdersruimte. Die apparatuur zou relatief makkelijk te vervangen zijn.

De onderdelen die zeer moeilijk te vervangen zijn lijken tot dusver niet beschadigd te zijn, maar hier zal nog meer onderzoek voor verricht moeten worden. Het skigebied zelf heeft in ieder geval goede hoop en mogelijk kan de lift binnen enkele weken weer opgestart worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws