Freestyle. Nieuws - 19 juni 2019   10:07 BREAKING: Vlaams Kampioenschap & Dutch Cup worden samen de Freestyle Tour

Door:

Vers van de pers: De Dutch Cup & het Vlaams Kampioenschap gaan volgend seizoen samen een BeNeLux cup vormen voor freestyle ski & snowboard en we hebben meteen de complete kalender voor je klaar staan. Dat betekent ook inclusief het NK/BK Freestyle 2020, pak de agenda er dus maar even bij! 

Ergens was het stiekem wel een beetje te verwachten, right? Als in, het paradepaardje genaamd Snowfest 2019 in LAAX was gewoon een grandioos succes te noemen en dit niet alleen op sportief vlak, maar gewoon de hele week was er eentje waar iedereen zich, wat wij er van meekregen, wel op z’n plek voelde. En tja, in het kader van o.a. de sportontwikkeling… Waarom zou je dat dan niet doorzetten naar de lokaler gelegen wedstrijden?

Na het succes van Snowfest 2019, waarbij de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen de handen ineen hadden geslagen om een NK/BK Freestyle van formaat te organiseren, is het nu dus de Dutch Cup en het Vlaams Kampioenschap die samengevoegd gaan worden. Met de naam: de Freestyle Tour.

“Huh? Maar bij Snowfest 2019 werden nog wel de Belgen en Nederlanders ook apart gehuldigd!” en daar heb je helemaal gelijk in. Sterker nog: dat wordt ook gewoon doorgezet bij de Freestyle Tour 2020. Iedere wedstrijd krijgt namelijk z’n eigen ranking voor België én voor Nederland. Een Nederlander die bij de NSkiV aangesloten is zal deelnemen aan de Dutch Cup, een Belg die aangesloten is bij SVL doet mee voor het Vlaams Kampioenschap. Enige verandering is nu dus ook dat er ook een gemixte uitslag zal zijn, waarbij de Belgen & Nederlanders in één ranking terug te vinden zullen zijn.

De Freestyle Tour

Net zoals vorig seizoen zullen de 5 beste resultaten de ranking bepalen voor het Vlaams Kampioenschap of de Dutch Cup, met een finale weekend in SnowWorld Landgraaf zoals we ‘m bij de Nederlanders al langer kennen.

Rail

Naast de bekende disciplines, zoals Slopestyle en Big Air, zal er in het seizoen van de Freestyle Tour ook nog een rail onderdeel aan toegevoegd worden. Dit is overigens niet een railbattle zoals je ‘m normaliter voorbij ziet komen, maar het gaat er waarschijnlijk eentje worden met een origineel format. Veel duidelijkheid is hier nog niet over, maar naar alle waarschijnlijkheid krijg je, net zoals bij Big Air, een x aantal runs (nu dus op de rails) waar dan weer verschillende eisen aan verbonden zitten. Bij Big Air is dat bijvoorbeeld 2 runs, waar elke run een andere draairichting moet zijn. Zo’n richting zal het bij de ‘rail’ wedstrijd dus waarschijnlijk eveneens op gaan. Verdere details en bevestigingen over deze discipline zullen t.z.t. bekend worden gemaakt.

De Freestyle Tour op een rijtje

  • Iedere wedstrijd telt mee voor het Vlaams Kampioenschap én Dutch Cup. Zowel Rail als Slopestyle en Big Air
  • Slopestyle & Big Air tijdens Snowfest 2020 zullen eveneens meetellen voor de Freestyle Tour 2020
  • Een Belg, aangesloten bij SVL, doet mee voor het Vlaams Kampioenschap
  • Een Nederlander, aangesloten bij NSkiV, doet mee voor de Dutch Cup
  • De beste 5 resultaten door het hele seizoen bepalen je ranking voor het Vlaams Kampioenschap of de Dutch Cup
  • Het finaleweekend van de Freestyle Tour zal in SnowWorld Landgraaf gehouden worden
  • De beste atleten, bekeken over de gehele tour in hun categorie, winnen de Freestyle Tour 2020

Kalender

Datum Land Locatie Discipline
05-10-2019 Nederland SnowWorld Zoetermeer Slopestyle
16-11-2019 Nederland SnowWorld Landgraaf Slopestyle
17-11-2019 Nederland SnowWorld Landgraaf Rail
23-11-2019 België Ice Mountain Komen-Waasten Rail
11-01-2020 België Snow Valley Peer Big Air
28-03-2020 België Aspen Slopestyle
05-04-2020 / 12-04-2020 Zwitserland LAAX Slopestyle & Big Air
09-05-2020 Nederland Skidôme Terneuzen Slopestyle
16-05-2020 Nederland SnowWorld Landgraaf Slopestyle
17-05-2020 Nederland SnowWorld Landgraaf Big Air

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle