Nieuws - 2 mei 2019   11:45 Brit verbreekt Guinness World Record voor marathon op skischoenen

Door:

Naar de bar lopen met die krengen aan kan al een hele uitdaging zijn. Een Brit gaat nog een stapje verder, hij heeft een volledige marathon gelopen op skischoenen én een nieuw wereldrecord neergezet! 

De Britse Dr. Paul Harnett mag zich de trotse recordhouder noemen van het wereldrecord marathonlopen op skischoenen! Tijdens de London Marathon heeft hij z’n skischoenen aangetrokken en is hij gaan lopen, om vervolgens de hele 42 km af te leggen.

Dit alles heeft hij gedaan in een tijd van 5 uur en 30 minuten, waarmee hij het vorige record dat in 2018 gezet is heeft verbeterd met ruim 20 minuten. De dokter, die normaal orthopedisch chirurg is, heeft hiermee geld ingezameld wat naar meerdere goede doelen gaat.

Zo doneert hij het bedrag aan de Britse Paralympisce Associatie en aan het World Orthopedic Concern voor om onderzoeken te bekostigen. Als orthopedisch chirurg ziet hij namelijk veel mensen voorbij komen die niet meer normaal kunnen skiën door allerlei blessures en aandoeningen, waarop hij iets terug wilde doen om meer awareness te genereren.

Hij heeft de tocht volbracht op een setje Technica schoenen die gedurende de hele marathon ook daadwerkelijk dicht zaten, want anders is het vals spelen. Het Guinness Book of World Records is hier heel streng op en tijdens de London Marathon waren er ook nog anderen die records probeerden te vestigen, waardoor de controles op de route behoorlijk aanwezig waren. Sjoemelen is er niet bij!

Hoe het met de voeten en de skischoenen van Paul Harnett staat weten we niet, maar het zal absoluut geen pretje zijn geweest.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws