Nieuws - 4 augustus 2018   12:10 Brits snowboard talent neemt eigen leven op 18e verjaardag

Door:

Triest nieuws uit Groot-Brittanië. Een snowboard talent genaamd Ellie Soutter heeft namelijk op haar 18e verjaardag zelfmoord gepleegd. 

Het nieuws kwam als een aardige schok binnen het Britse snowboard team. Ellie Soutter nam haar eigen leven op haar 18e verjaardag terwijl ze in het Franse Les Gets was. Op de dag van haar verjaardag zou ze namelijk het vliegtuig moeten pakken naar een training met de rest van het Britse team, maar daar is ze nooit aangekomen. Haar lichaam is gevonden in een bos bij Les Gets.

Haar vader reageerde met een Facebook bericht en heeft inmiddels een GoFundMe pagina opgericht, met als doel om jonge atleten zoals Ellie om te leren gaan met de stress die het competitieve leven van een topatleet met zich meebrengt.

Ellie Soutter was als snowboardtalent actief op de onderdelen Snowboard Cross en Freeride. Zo deed ze mee aan de Freeride Junior Tour en als Snowboardcrosser wist ze in 2017 op de European Youth Olympics in het Turkse Erzurum nog een bronzen medaille te winnen, wat tevens de enige Britse medaille was tijdens dat event.

De familie van Ellie lieten weten dat ze geen enkele tekenen hebben gezien dat het slecht met haar ging. Het enige wat ze aan hebben gegeven is dat de druk om te presteren erg hoog lag en dat Ellie altijd de beste wilde zijn, wat natuurlijk nog wel eens wilde botsen tijdens de competities.

Ellie Soutter, die voor het overgrote deel van het jaar in Les Gets woonde, zal in Groot-Brittanië gecremeerd worden en haar vader heeft verteld dat hij haar as uit zal strooien op de bergen van Les Gets.

Team Great Britain roept na het schokkende nieuws alle atleten op om contact op te nemen met partijen als the Samaritans wanneer ze problemen hebben en dat geen enkele atleet om zijn positie hoeft te vrezen wanneer bekend is dat de druk voor mentale problemen zorgt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws