Nieuws - 24 februari 2021   16:41 Britse reisorganisatie plant volledig ‘contactloze’ wintersportvakanties

Door:

Nu deze winter zo goed als afgeschreven is, gaan verschillende partijen toch zoeken naar andere opties. Een Britse reisorganisaties komt nu met een plan voor volledig contactloze vakanties, waarbij je van alles wordt voorzien! 

Voordat we het uitleggen: we weten nog niet wat het prijskaartje precies is, maar die zal zeker niet goedkoop zijn. Maar goed, dan wordt je wel gedurende je vakantie voorzien van alles wat je maar zou willen, zonder dat je in contact komt met andere personen.

Chalet service

Ski France, zoals de organisatie heet, wil de dienst gaan aanbieden in verschillende chalets in Franse skigebieden. Chalet service is niet nieuw, maar normaal gesproken werkt het wel ietsjes anders. Zo kan je bijvoorbeeld volledig bediend worden terwijl je in je ‘eigen’ chalet verblijft, zonder dat je dus in een restaurant plaats moet nemen. Kost wat, maar dan heb je ook wat! Om die dienst in COVID tijden aan te kunnen bieden, willen ze ‘m aanpassen naar een contactloze dienst.

Wanneer je voor de contactloze dienst gaat, zal een van de medewerkers vooraf contact opnemen om alle wensen door te sturen. Zo kan je doorgeven wat je lekker vind en wat niet en of je bijvoorbeeld een wijn- of bierliefhebber bent. Stafleden van Ski France gaan vervolgens aan het werk om ‘de beste producten’ lokaal aan te schaffen en je hele chalet vol te duwen met eten en drinken. Er worden simpele recepten samen gesteld zodat je zelf wél op niveau kan koken, of er worden maaltijden afgeleverd die je zelf alleen nog maar af hoeft te bakken zonder al te veel moeite. De wijnkelder kan volledig volgeduwd worden en uiteraard krijg je ook verse handdoeken en beddengoed voordat je überhaupt binnenkomt.

Alles is contactloos

Betekent dit dat je het moet doen met wat er in de koelkast ligt wanneer je aankomt? Tuurlijk niet! Het gaat je goed geld kosten, dus daar mag je ook wel wat van verwachten. Standaard zit er een moment ‘midden in de week’ waarbij de staf langs komt om het hele chalet te poetsen, je beddengoed en handdoeken te vervangen en ook alle voorraad weer aan te vullen, allemaal gebaseerd op jouw wensen. Uiteraard gebeurt dit op een moment dat niemand in het chalet aanwezig is, zodat je geen contact hoeft te hebben met deze personen. Verder geven ze aan dat alle medewerkers van deze dienst regelmatig getest zullen worden, mondmaskers en handschoenen dragen én dat alle contextgevoelige oppervlakken meermaals ontsmet zullen worden, zodat er geen kans is op overdracht van een virus. Zelfs de skipassen worden voor je geregeld en liggen op je te wachten in het chalet, zodat je zelfs daarvoor niemand hoeft te zien.

Mocht je toch een persoonlijke chef in het chalet willen hebben omdat je zelf niet aan de kook wil gaan, dan is dat geen probleem. Dit kan natuurlijk niet helemaal contactloos gebeuren, maar Ski France is wel bereid om een persoon in een persoonlijke bubble te houden gedurende jouw vakantie, zodat je zeker weet dat er tussendoor geen overdracht plaats zou kunnen vinden. Kost je uiteraard wel weer een flinke duit extra, maar dan hoef je zelf niet meer achter het fornuis te gaan staan.

Annulering

Wat het kost weten we dus niet, maar het zal een aardig zakcentje zijn. Wel heeft Ski France aangegeven heel transparant te willen zijn over de kosten voor het eten en drinken. Dit zullen ze zonder marge doorverkopen aan je en je krijgt overal een bonnetje van, zodat je zeker weet dat je niet geflest wordt.

Ski France is van plan om de dienst deze winter al door te voeren, als er tenminste voldoende versoepelingen zijn om het überhaupt toe te staan. Ze geven in ieder geval gratis annuleringen tot een week voor aankomst gedurende dit winterseizoen en als je enkele dagen voor aankomst moet annuleren wegens COVID-gerelateerde problemen, dan mag je de vakantie kosteloos verplaatsen naar het volgende seizoen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 april 2021

Zondag WTF #425

Weer een week lockdown ellende, alsof we er nog niet genoeg hebben gehad. Hoe dan ook, chill er op los, de WTF staat voor je klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws