Nieuws - 21 april 2016   16:13 Britse skiër overleden na crash in Flaine

Door:

Wat is er toch aan de hand dit seizoen? Om de een of andere reden zijn er dit jaar veel dodelijke slachtoffers geweest en heel wat zwaar gewonden door crashes met andere wintersporters. Gisteren is een 50-jarige Britse skiër overleden na een crash met een snowboarder! 

Dit seizoen hebben we al regelmatig geschreven over dit soort akkefietjes en ze schijnen simpelweg veel meer voor te komen. Gelukkig gaat het deze keer niet om een hit & run, maar toch zijn de gevolgen van deze crash zo ernstig dat de Britse vrouw ter plekke overleed.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag rond half 1 ‘s middags op de Serpentine Piste, een blauwe piste in het drukste gedeelte van het Franse Flaine. De 50-jarige Britse vrouw was samen met haar man aan het skiën in het gebied toen ze crashte met een 14-jarige snowboarder die een behoorlijke snelheid had. Hoe de crash precies is ontstaan is niet duidelijk.

De reddingsdienst was snel ter plekke maar ze konden niets meer voor de vrouw betekenen. Ze hebben nog geprobeerd om haar te reanimeren maar dit mocht niet meer baten, de vrouw overleed ter plekke. De 14-jarige snowboarder heeft verder niets, hij heeft alleen pijn aan zijn pols na het ongeluk.

Wat er precies gebeurde en wie de schuldige is van dit incident is niet bekend gemaakt. De Franse politie is nog volop bezig met het onderzoek en de verwachting is dat hier voorlopig ook nog geen uitspraken over gedaan zullen worden. De 14-jarige snowboarder is in ieder geval niet aangehouden, maar mochten ze concluderen dat hij schuldig is aan dit ongeluk door bijvoorbeeld nalatigheid dan kan er een langdurig rechtsproces gestart worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws